Paznicii Muzeului Bardo erau 'la cafea' în momentul atacului, susține vicepreședintele parlamentului tunisian

Paznicii Muzeului Bardo erau 'la cafea' în momentul atacului, susține vicepreședintele parlamentului tunisian

Gardienii ce trebuiau să asigure securitatea parlamentului tunisian, ce se învecinează cu Muzeul Bardo care a fost vizat miercuri de un atentat sângeros, erau 'la cafea' în momentul atacului, a afirmat vicepreședintele adunării parlamentare, Abdelfattah Mourou, denunțând 'o mare delăsare', informează AFP.

Muzeul, cel mai prestigios din Tunisia, este situat în aceeași clădire cu parlamentul, ce ar fi trebuit plasat sub o protecție extrem de ridicată.

Miercuri, în ziua atentatului, 'nu exista poliție în jurul parlamentului și în jurul muzeului', a afirmat Mourou, unul dintre fondatorii partidului islamist Ennahda.

'Sunt prim-vicepreședinte, am aflat (miercuri) că erau doar patru polițiști ce asigurau securitatea în jurul parlamentului, dintre care doi erau la cafea. Al treilea lua o gustare, iar al patrulea nu s-a prezentat', și-a exprimat Mourou indignarea. 'Aceasta este o mare delăsare', a denunțat vicepreședintele parlamentului tunisian.

'Noi am început să dialogăm cu responsabili ai poliției și armatei de 48 de ore (de marți), adică înainte de acest atac. A început să se înțeleagă că ei nu aveau dotări', a adăugat Mourou.

Atentatul de miercuri, revendicat de gruparea Statul Islamic (SI), a curmat viața a 21 de oameni — 20 de turiști și un polițist tunisian.

Șeful guvernului din Tunis, Habib Essid, a recunoscut 'slăbiciuni în tot sistemul de securitate', însă șeful statului, Beiji Caid Essebi, a salutat 'promptitudinea cu care forțele de ordine s-au deplasat la fața locului și au evitat o catastrofă'. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Descoperire care dă de gândit în Brazilia...

2 VIDEO De azi se va circula pe 12 km noi din A0, permițând șoferilor o legătură pe autostradă în partea de sud a Capitalei între DN6, DN5 și DN4

3 A început „detonarea” lui Piedone? A apărut o „personajă” nouă în peisaj...

4 „Dacă rămâneam cu el era vai de vieţişoara mea. Era un diavol frumos” / I-a fost amantă lui Florin Piersic timp de 9 ani

5 O profesoară de Română care susține că „Luceafărul“ lui Eminescu este roman, greu de demis