Pista aeriană construită de China pe o insulă din Marea Chinei de Sud, 'aproape completă'

Pista aeriană construită de China pe o insulă din Marea Chinei de Sud, 'aproape completă'

Construcția de către China a unei piste de aterizare de 3.000 de metri pe una dintre insulele artificiale din Marea Chinei de Sud este aproape finalizată, potrivit unor imagini din satelit făcute publice de Asia Maritime Transparency Initiative, un grup de monitorizare, relatează joi DPA.

Pista principală, o zonă de manevră și o alee de parcare pentru aparate de zbor sunt vizibile pe reciful numit Yongshu de către chinezi, informează grupul.

Cinci dintre cele șapte insule din zona disputată au început deja să construiască baze care ar putea fi folosite în scop militar, a scris miercuri Washington Post.

În imagini mai pot fi văzute antene de comunicații, lucrări de amenajare a unor porturi, nave de aprovizionare, dar și construcții în interiorul insulelor.

China a creat aceste insule turnând nisip peste reciful de coral, potrivit Washington Post.

La mijlocul lui iunie Beijingul a afirmat că lucrările din Marea Chinei de Sud 'vor fi încheiate în zilele următoare'.

'În afară de nevoile impuse de apărare, principalul motiv al activităților de construcție ale Chinei este satisfacerea unor diverse cereri civile și ameliorarea modului de îndeplinire a obligațiilor și responsabilităților noastre', a spus atunci un purtător de cuvânt al MAE chinez. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Eduard Hellvig, atac dur la medicul Cîrstoiu: „Când spectacolul începe să fie fluierat, își iau trusa de machiaj și își văd de drum”