Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu modul de utilizare a acestor informații. Află detalii aici. De acord

Poliția din Ungaria a interceptat miercuri un număr record de 3.321 de imigranți

Poliția ungară a interceptat miercuri un număr record de 3.321 de imigranți, mai mare decât cel al imigranților reținuți joia trecută, când au intrat în țară 3.313 cetățeni extracomunitari, informează joi Reuters, citând date publicate pe site-ul instituției.

Noile sosiri au ridicat numărul refugiaților și al imigranților care încearcă să ajungă în vestul Europei venind din Serbia prin Ungaria la 22.000 numai în această săptămână.

Între timp, circa 3.700 de persoane au trecut joi granița ungară în Austria, a declarat un purtător de cuvânt al poliției austriece. Potrivit acestuia, noii imigranți au trecut granița în cursul nopții și se așteaptă să mai sosească și alții.

Tot joi, un responsabil de rang înalt în cadrul poliției ungare, Tibor Lakatos, a declarat că numărul imigranților care așteaptă în Gara Keleti din Budapesta a ajuns la 2.000, potrivit MTI.

El a adăugat că poliția încearcă să-i îndrume pe imigranți spre punctele de recepție a Biroului de imigrație.

Conform sursei citate, în jur de 1.000 de polițiști au fost mobilizați de-a lungul frontierei Ungariei cu Serbia.

Din ianuarie, afirmă Tibor Lakatos, au fost înregistrate 176.000 de sosiri ilegale pe teritoriul țării, fiind declanșate proceduri judiciare în cazul a 1.014 călăuze.

Attila Kiss, adjunctul șefului autorității ungare pentru imigrație, a declarat că imigranții sosiți pe teritoriul Ungariei au înaintat 161.884 de cereri pentru azil în acest an.

El a adăugat că în prezent 2.030 de imigranți stau în prezent în centre de primire. Miercuri, refugiaților li s-a permis într-un număr redus să se urce în trenuri spre granița cu Austria în gara Keleti din Budapesta. Mulți dintre aceștia se pare că au coborât la Hegyeshalom și traversează pe jos granița cu Austria, notează MTI. AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Avortul ratat Victor Ponta a făcut ieri 47 de ani. Cornelia Naum, mamă: „Nu am vrut să țin sarcina, cînd eram …

2 Tic-tac! MISTERUL schimbării prenumelui Rodica în Viorica Nica al actualei Viorica Vasilica Dăncilă va fi eluc…

3 Gata, îl scot din țară! Încă un infractor va scăpa nepedepsit! Mario Iorgulescu va fi transferat la o clinică …

4 Mafia PSD / Cât s-o fi dat, cât s-o fi luat? Șerban Nicolae insistă cu Legea paradisurilor fiscale!

5 VIDEO Mircea Diaconu, sclavul Securității, își depune astăzi candidatura la președinția României! El l-a adus …

recomandări

Te ia DNA: Nicolae Moga

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

10+ Fotografii nepublicate din arhiva National Geographic