Poliția ungară a anunțat că a reținut 24.000 de imigranți ilegali în weekend

Poliția ungară a anunțat că a reținut 24.000 de imigranți ilegali în weekend

Poliția ungară a anunțat că a reținut peste 24.000 de imigranți care au trecut ilegal frontiera la sfârșitul săptămânii trecute, relatează MTI. Potrivit poliției, 23.591 de persoane au fost reținute la frontiera cu Croația, iar alte 636 la frontiera cu Serbia. Cinci persoane au fost arestate pentru falsificare de documente.

Procuratura din districtul Szeged a deschis anchete în 64 de cazuri împotriva imigranților pentru intrare ilegală în țară, a precizat un purtător de cuvânt al parchetului din județ. În 23 de cazuri, suspecții au pătruns prin găuri deja existente în gardul de la frontieră, iar în 44 de cazuri au intrat pe sub sau pe deasupra gardului, a precizat luni, pentru MTI, purtătorul de cuvânt citat.

Pe de altă parte, ministrul de externe ungar Peter Szijjarto a declarat că economia ungară ar avea de pierdut miliarde de euro dacă ar fi reintroduse controale la numeroasele secțiuni de graniță cu Spațiul Schengen ca răspuns la criza imigranților.

Companiile multinaționale contribuie masiv la productivitatea economiei ungare, prin cota semnificativă pe care o dețin din exporturile țări, a spus șeful diplomației ungare, într-un interviu apărut luni în cotidianul economic Vilaggazdasag.

Aceste companii operează conform unui program extrem de strict privind livrările de materiale de bază și produse finite și, prin urmare, posibilele întârzieri cauzate de controale suplimentare la frontieră le-ar afecta grav, a declarat Szijjarto. "Acest lucru ar avea efecte de neconceput asupra producției marilor companii din Ungaria", a spus el.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Așa o fi? /