Poliția ungară a folosit gaze lacrimogene și tunuri cu apă împotriva migranților la frontiera cu Serbia

Poliția ungară a folosit gaze lacrimogene și tunuri cu apă împotriva migranților care protestau pentru a intra în Ungaria la frontiera sârbă, informează Reuters și AFP. Potrivit unui jurnalist AFP, forțele de poliție ungare au folosit gaze lacrimogene după ce au fost atacate de migranți cu pietre și sticle la punctul de trecere a frontierei de la Roszke.

Un reporter de la Reuters a precizat la rândul său că sute de polițiști, sprijiniți de unități speciale antitero cu vehicule blindate și tunuri de apă, au avansat spre un grup de migranți la Roszke care se aflau de cealaltă parte a gardului metalic construit de autoritățile ungare la granița cu Serbia.

Poliția ungară a emis un comunicat în care afirmat că un grup de migranți 'agresivi' au pătruns printr-o poartă de acces la frontiera cu Serbia și au avut o ciocnire cu forțele de securitate aflate la fața locului, informează Reuters. Cu toate acestea, un oficial ONU aflat la fața locului a precizat că migranții nu păreau să fi trecut de gard.

'Poliția ia măsuri legale și necesare pentru a proteja frontiera Ungariei și frontiera externă a Uniunii Europene', a precizat poliția într-un comunicat.

Circa 500 de migranți se aflau la fața locului miercuri după-amiază, dintre care 300 au participat la ciocnirile cu forțele de ordine strigând 'libertate, libertate', a precizat AFP.

Două elicoptere ungare, unul al armatei, celălalt al poliției, survolau zona.

Un purtător de cuvânt al guvernului ungar a declarat că migranții erau 'înarmați cu țevi și bastoane'. Reporterii Reuters nu au văzut migranți înarmați, însă în imaginile transmise de televiziuni se puteau vedea persoane care aruncau cu obiecte în polițiști peste gard. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Șerpăria asta este Poliția Română? Amănunte incredibile publicate de o jurnalistă celebră

2 VIDEO Categoria „valori” / Ăla de lângă Bercea Mondial este președintele PSD Olt, cel care i-a luat locul tracto…

3 EXCLUSIV Traian Băsescu NU va candida la Primăria Capitalei!

4 Cum arăta geanta cu 3,8 milioane de dolari cash cu mita primită de Elena Udrea în sediul PDL / Afară, lumea prot…

5 Pro România, partidul CIE / SIE: Predoiu-general, Ponta-copil de trupă, Anghelache-aport valutar