Premierul sârb: Aș vorbi și cu diavolul dacă asta ar fi în avantajul Serbiei

Premierul sârb Aleksandar Vucic i-a răspuns luni omologului său croat Zoran Milanovic, care afirmase că nu mai dorește să discute despre criza refugiaților cu șeful guvernului de la Belgrad, acesta spunând că ''ar vorbi și cu diavolul'' dacă asta ar fi în avantajul Serbiei și dacă ar contribui la relațiile de bună vecinătate în regiune, transmite Hina.

''Aș vorbi și cu diavolul dacă asta ar fi în beneficiul Serbiei și al stabilității regionale, al relațiilor bune și amicale dintre popoare și state. Poate că nu este rău că avem opinii diferite în această privință'', a declarat Vucic pentru agenția de presă sârbă Tanjug, adăugând că el personal și guvernul său consideră că este bine să ''discute cu oricine''.

Șeful executivului sârb a apreciat că recentele declarații ale lui Zoran Milanovic la adresa președintelui Serbiei, Tomislav Nikolic, reprezintă ''insulte inacceptabile și intolerabile''.

''Este inacceptabil și intolerabil ca cineva să jignească președintele și instituțiile Republicii Serbia, afirmând că nu știe cine sunt și cu ce se ocupă. Acest lucru spune mai mult despre persoana care face afirmația decât despre cea la care se referă afirmația'', a menționat Aleksandar Vucic.

Premierului croat i s-a cerut luni să comenteze în legătură cu un comunicat de presă al biroului președintelui sârb, Tomislav Nikolic, referitor la întrevederea acestuia la New York cu omoloaga sa croată, Kolinda Grabar-Kitarovic, Milanovic spunând: ''Nu pot da crezare unui comunicat al biroului lui Tomislav Nikolic, indiferent cine ar putea fi acesta''. AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Rareș Bogdan îi dă în vileag: Ciuma Roșie a simțit mirosul miliardelor de la UE, de aceea vrea dărâmarea Guver…

2 VIDEO După interviul ăsta, Toader ar trebui chemat la DNA! Despre cum l-au sechestrat Dragnea, Tăriceanu și Dă…

3 Document / Un studiu care aruncă în aer 3 luni de exagerări: Cei care sunt asimptomatici nu-i pot contamina pe c…

4 Record mondial / Acest primar PSD primește salariu, pensie, pensie specială de parlamentar și pensie specială de…

5 Mare dreptate are omul ăsta!

recomandări

Te ia DNA: Chirica Daniel Claudiu

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Iată cum te poți cățăra pe turnul Eiffel