Premierul slovac, la Moscova, pentru discuții cu Vladimir Putin

Premierul slovac, la Moscova, pentru discuții cu Vladimir Putin

Premierul slovac, Robert Fico, cunoscut pentru criticile sale la adresa sancțiunilor economice impuse Rusiei de Uniunea Europeană, se deplasează la Moscova pentru a se întâlni marți cu președintele rus, Vladimir Putin, și cu omologul său, Dmitri Medvedev, a anunțat luni guvernul de la Bratislava, citat de AFP.

* "Lista neagra" a Kremlinului: MAE ceh îl convoaca pe ambasadorul rus

Vizita are loc pe fondul tensiunilor legate de "lista neagră" întocmită de Kremlin cu 89 de personalități europene care nu mai au dreptul de a intra pe teritoriul rus, ca replică la sancțiunile UE.

Niciun cetățean din Slovacia, țară membră a UE din 2004, nu figurează pe această listă.

Robert Fico, lider al partidului social-democrat Smer-SD, se întoarce la Moscova după ce a participat luna trecută la unele manifestații organizate cu ocazia împlinirii a 70 de ani de la victoria asupra Germaniei naziste, boicotate de majoritatea liderilor occidentali din cauza rolului Rusiei în conflictul ucrainean.

Livrările de petrol și gaze naturale către Slovacia și procesarea combustibilului nuclear uzat se află printre subiectele care vor fi discutate cu acest prilej, potrivit unui scurt comunicat al guvernului de la Bratislava.

Premierul Robert Fico va fi însoțit la Moscova de miniștrii de externe, al mediului și cel al educației naționale. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...