Președintele chinez își reafirmă lupta împotriva sărăciei rurale, după aparenta sinucidere a patru copii

Președintele chinez își reafirmă lupta împotriva sărăciei rurale, după aparenta sinucidere a patru copii

Președintele chinez Xi Jinping și-a reafirmat angajamentul de a reduce sărăcia rurală, la câteva săptămâni după ce patru copii dintr-o zonă rurală defavorizată s-ar fi sinucis, declanșând o dezbatere națională, transmite Reuters.

Președintele a făcut această afirmație într-un discurs susținut joi, la Guizhou, în cadrul conferinței Partidului Comunist privind cel de-al 13-lea plan cincinal, care va stabili politicile prioritare pentru 2016-2020 și care ar urma să fie finalizat în această toamnă, potrivit presei oficiale.

"Cea mai dificilă sarcină pentru ajungerea la o societate înstărită din toate punctele de vedere o reprezintă zonele rurale, în speciale cele sărace", a spus el.

În pofida unei creșteri economice rapide în ultimele două decenii, sărăcia rămâne o problemă în China, în special în zonele rurale, unde lipsa locurilor de muncă îi determină pe adulți să plece să lucreze în altă parte, lăsând în urmă copii și bătrâni.

Cei patru copii care au murit în această lună în orașul Bijie, în provincia săracă Guizhou din sud-vestul țării, se numărau printre copiii lăsați singuri de părinți, numărul lor fiind estimat la 60 de milioane.

Aceasta nu a fost prima tragedie de acest fel care a lovit orașul. În 2012, cinci copii fără locuință din Bijie au murit intoxicați cu monoxid de carbon după ce au aprins un foc în timp ce își căutau adăpost într-o ladă de gunoi.

Potrivit agenției oficiale de presă Xinhua, Xi Jinping a evidențiat patru principii care ar trebui să conducă la reducerea sărăciei: asigurarea responsabilității oficiale, implementarea cu exactitate a politicilor, punerea în comun a resurselor și consolidarea organizațiilor de bază. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 De citit...

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”