Prima persoană care a răspuns invitaţiei la mic dejun lansată de un primar italian a fost o româncă

Prima persoană care a răspuns invitaţiei la mic dejun lansată de un primar italian a fost o româncă

O româncă a fost prima persoană care a luat micul dejun cu primarul unui orăşel din sudul Italiei care a lansat o iniţiativă de cunoaştere personală a concitadinilor în scopul aflării problemelor acestora.

Pino Palmieri, primarul orăşelului Roscigno, situat în regiunea italiană Campania (sud), a lansat o iniţiativă inedită. El trimite invitaţii oficiale diferitelor familii din oraş pentru a lua micul dejun cu el, în biroul său de la Primărie, în încercarea de a afla care sunt nemulţumirile localnicilor. Pentru a evita criticile şi pentru a nu cheltui din banii Primăriei, Palmieri susţine că va plăti nota din banii săi.

Potrivit agenţiei ANSA, prima persoană care a luat masa cu primarul Pino Pelmieri a fost o româncă ce lucrează ca menajeră şi locuieşte de mulţi ani în Roscigno. Cei doi au servit câte un croasant şi o cafea, discutând despre problemele localităţii.

"În acest moment, ne confruntăm cu o foarte mare lipsă de încredere în instituţii. Iar administrarea eficientă a instituţiilor necesită şi o disponibilitate foarte mare", a explicat primarul. Meniul este asigurat de principalul bar-restaurant din localitatea care are o populaţie de doar 800 de persoane.

Iniţiativa primarului Pino Palmieri nu este singulară. Primarul localităţii Cascina din Toscana, Alessio Antonelli, a anunţat că va petrece trei ore în fiecare dimineaţă pentru a se întâlni cu localnicii în aer liber, într-un foişor, potrivit site-ului Pisa Today.

 

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Elena Ionescu a lăsat totul la vedere, în direct

2 Așa o fi?

3 Voiculescu, audiat discret de procurorii DIICOT pentru dispariția unor documente clasificate

4 Jurnalist de investigații: Andreea Moldovan este în conexiune cu unul dintre cele mai mari holdinguri farma di…

5 O cunoscută jurnalistă îl calcă-n picioare pe Voiculescu și-l apără pe Cîțu