Puternic cutremur de magnitudine 6,7 în largul Noii Zeelande

Puternic cutremur de magnitudine 6,7 în largul Noii Zeelande

Un puternic cutremur de magnitudine 6,7 a zguduit luni coasta de est a Noii Zeelande, dar seismologii au exclus orice amenințare de tsunami, informează AFP.

Foto: (c) Wu Chingteng / XINHUA ARHIVA

Cutremurul, care a avut loc la 10.33 (22.33 GMT duminică), a fost localizat în mare la aproape 200 km de orașul Gisborne situat în Insula de Nord și la o adâncime de 35 km, a precizat Institutul american de geofizică (USGS).

Organizația de apărare civilă neozeelandeză a declarat că este "puțin probabil ca (cutremurul) să provoace un tsunami ce va amenința Noua Zeelandă".

GeoNet, serviciul de monitorizare seismică din Noua Zeelandă, a clasificat cutremurul drept "grav" și a declarat că el a fost resimțit în partea de jos a Insulei de Nord și în partea de sus a Insulei de Sud, cele două insule principale ale Noii Zeelande.

Noua Zeelandă este situată pe așa-numita "Centură de foc" a Pacificului unde plăcile continentale vin frecvent în coliziune provocând activitate seismică importantă.

Țara suferă de aproximativ 20.000 de mișcări seismice pe an, dintre care o medie de 2,5 cutremure cu o magnitudine de cel puțin 6, amintește AFP.

În februarie 2011, un cutremur de magnitudine 6,3 în regiunea Canterbury (Insula de Sud), în jurul orașului Christchurch, a provocat moartea a 185 de persoane.

AGERPRES/(AS — editor: Sorin Calciu)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa o fi?

2 De citit!

3 Așa arată o gură care tocmai a primit o sinecură...

4 Le dă bine Lăzăroiu, din când în când...

5 Așa o fi?