Putin speră că "nu se va ajunge niciodată" la un război cu Ucraina

Președintele rus Vladimir Putin și-a exprimat speranța că un conflict militar între Rusia și Ucraina nu va exista niciodată, într-un interviu, luni seara, la televiziunea publică rusă Rossia-1, cu ocazia Zilei Apărătorului Patriei (fosta ziuă a Armatei Sovietice în perioada comunistă), potrivit agenției ruse (oficiale) de presă TASS.

'Cred că un astfel de scenariu apocaliptic este puțin probabil și sper că nu se va ajunge niciodată la asta', a declarat Putin, în contextul în care autoritățile de la Kiev acuză Moscova că sprijină cu arme și mercenari insurgenții din estul separatist al Ucrainei.

'Dacă acordurile de la Minsk privind încetarea focului în estul Ucrainei și retragerea armelor grele de la linia frontului sunt 'respectate', aceasta este o cale sigură de a normaliza situația în regiune', a estimat el, exprimându-și convingerea că, deocamdată, nu sunt necesare măsuri diplomatice extraordinare privind soluționarea situației din Ucraina sau convocarea unui summit 'Minsk-3' (Germania, Franța, Ucraina și Rusia).

Putin a chemat autoritățile ucrainene 'să facă să revină la normalitate' viața în această 'mare țară europeană' și să-și 'normalizeze relațiile cu sud-estul țării într-o manieră civilizată'.

Potrivit președintelui rus, și statele europene sunt interesate în normalizarea situației din Ucraina.'Europa este interesată nu mai puțin decât Rusia în ceea ce privește transpunerea în practică a acordurilor de la Minsk', a spus liderul de la Kremlin, în contextul în care Kievul și Occidentul acuză Moscova că face prea puțin ca rebelii să înceteze focul.

'Nimeni nu are nevoie de un conflict, mai ales de unul armat, la periferia Europei', a adăugat Vladimir Putin. AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Frica de pușcărie! Primăria Capitalei a anulat licitaţia pentru 100 de autobuze electrice: cele turceşti ar fi…

2 Rareș Bogdan, mesaj în miez de noapte din Parlamentul European

3 Ion Iliescu, declarație criminală despre Revoluție: Este momentul să încetăm să mai căutăm vinovați

4 Mafia locală / Frații Micula, vizați de un dosar de evaziune și spălare de bani de 44 milioane de euro / Cazul e i…

5 Val de demiteri / Guvernul a eliberat din funcție 28 de prefecți. Cine vine în loc

recomandări

Te ia DNA: Ghita Sebastian, Teamnet, Hidrocanal

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

În California, câinii fac surfing