Republica Moldova: Comuniștii vor să controleze nu doar Comisia Electorală și Audiovizualul, ci și Serviciul de Informații și Parchetul

După ce a obținut controlul asupra Curții de Conturi, Comisiei Electorale Centrale și Consiliului Coordonator al Audiovizualului, facțiunea comuniștilor din parlamentul de la Chișinău a emis pretenții și asupra Parchetului General și Serviciului de Informații și Securitate (SIS), liderul comuniștilor, Vladimir Voronin, susținând că partidul său are specialiști pregătiți în aceste domenii, relatează presa de la Chișinău.

"De ce nu ar fi bine ca un reprezentant al opoziției, cu studii și experiența respective, să fie votat și propulsat la conducerea Parchetului General în calitate de procuror adjunct? De ce un reprezentant al opoziției (comuniste) să nu fie director adjunct al SIS? Mai ales că Partidul Comunist are oameni foarte bine pregătiți și cu experiență la conducerea țării, în perioada în care comuniștii au guvernat timp de opt ani în Republica Moldova", a afirmat Vladimir Voronin în cadrul unei emisiuni televizate la sfârșitul săptămânii trecute.

Voronin susține că facțiunea sa, cu sprijinul căreia a fost votat guvernul coaliției minoritare (condus de premierul Chiril Gaburici), nu pretinde toate funcțiile de control în cadrul Parchetului General și SIS. El a spus că, dacă alte facțiuni parlamentare dispun de experți cu o pregătire corespunzătoare, nu au decât să emită pretenții pentru aceste funcții, potrivit publika.md.

Totuși, înainte de aceasta, liderul comuniștilor moldoveni spune că se impune a se stabili cine se consideră în opoziție astăzi în Republica Moldova.

După ce Partidul Liberal Democrat (PLDM), al lui Vlad Filat, și Partidul Democrat (PDM), condus de Marian Lupu, au convenit asupra creării unei coaliții minoritare, care să se sprijine pe voturile comuniștilor în parlament, o parte a societății civile și a analiștilor de la Chișinău a atras atenția asupra riscului acaparării puterii de către comuniști, chiar dacă ar rămâne oficial pe banca opoziției în parlament. Comuniștii dispun de 21 de mandate dintr-un total de 101 în forul legislativ de la Chișinău. AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Cum a mințit Dăncilă despre angajarea fiului și, mai ales, cum a băgat în față adopția, cu nemernicie tipic pe…

2 VIDEO Sondaj pe stradă în București. Iohannis are un scor zdrobitor. Pensionară: „Este rușinos să fie Dăncilă …

3 Birchall a rămas cu colții înfipți în gâtlejul Proastei! Nou atac după minciunile sfruntate de marți

4 A murit Corina Untilă, unul dintre eroii veritabili din decembrie '89: „Am fost împuşcată de armata propriei m…

5 HOPA! Bogdan Aurescu și Mike Pompeo, secretarul de stat al SUA, discuții despre ridicarea vizelor românilor

recomandări

Te ia DNA: Cristian Poteras

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Dormitorul lui van Gogh e de închiriat pe Airbnb