Republica Moldova: Comuniștii vor să controleze nu doar Comisia Electorală și Audiovizualul, ci și Serviciul de Informații și Parchetul

După ce a obținut controlul asupra Curții de Conturi, Comisiei Electorale Centrale și Consiliului Coordonator al Audiovizualului, facțiunea comuniștilor din parlamentul de la Chișinău a emis pretenții și asupra Parchetului General și Serviciului de Informații și Securitate (SIS), liderul comuniștilor, Vladimir Voronin, susținând că partidul său are specialiști pregătiți în aceste domenii, relatează presa de la Chișinău.

"De ce nu ar fi bine ca un reprezentant al opoziției, cu studii și experiența respective, să fie votat și propulsat la conducerea Parchetului General în calitate de procuror adjunct? De ce un reprezentant al opoziției (comuniste) să nu fie director adjunct al SIS? Mai ales că Partidul Comunist are oameni foarte bine pregătiți și cu experiență la conducerea țării, în perioada în care comuniștii au guvernat timp de opt ani în Republica Moldova", a afirmat Vladimir Voronin în cadrul unei emisiuni televizate la sfârșitul săptămânii trecute.

Voronin susține că facțiunea sa, cu sprijinul căreia a fost votat guvernul coaliției minoritare (condus de premierul Chiril Gaburici), nu pretinde toate funcțiile de control în cadrul Parchetului General și SIS. El a spus că, dacă alte facțiuni parlamentare dispun de experți cu o pregătire corespunzătoare, nu au decât să emită pretenții pentru aceste funcții, potrivit publika.md.

Totuși, înainte de aceasta, liderul comuniștilor moldoveni spune că se impune a se stabili cine se consideră în opoziție astăzi în Republica Moldova.

După ce Partidul Liberal Democrat (PLDM), al lui Vlad Filat, și Partidul Democrat (PDM), condus de Marian Lupu, au convenit asupra creării unei coaliții minoritare, care să se sprijine pe voturile comuniștilor în parlament, o parte a societății civile și a analiștilor de la Chișinău a atras atenția asupra riscului acaparării puterii de către comuniști, chiar dacă ar rămâne oficial pe banca opoziției în parlament. Comuniștii dispun de 21 de mandate dintr-un total de 101 în forul legislativ de la Chișinău. AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Masturbatoarea PSD cheamă bucureștenii în stradă împotriva „dictaturii sanitare”! Șeful ei, Ciolacu, fol…

2 Demisie de ultima oră din PSD! / Prăbușirea în sondaje se accelerează! PSD ar pierde 1,5 procente lunar!

3 VIDEO Priviți și citiți! Acestea sunt măștile cu șpaga de la UNIFARM! Scandalul duce sus de tot! Pitcovici i-a…

4 Judecătoarea Elena Burlan Pușcaș, condamnată la 3 ani și 6 luni de închisoare cu executare pentru o mită de 50…

5 Numărul cazurilor noi de coronavirus se menține uriaș / 592 de cazuri de infectare cu Covid după 14.680 de teste…