Republica Moldova: Participarea liberal-democraților la guvernare este incertă (Marian Lupu)

Republica Moldova: Participarea liberal-democraților la guvernare este incertă (Marian Lupu)

Partidul Democrat și Partidul Liberal din Republica Moldova, precum și cei 14 deputați care au părăsit Partidul Comuniștilor vor participa la formarea viitorului guvern, însă participarea liberal-democraților este incertă, a declarat președintele Partidului Democrat (PDM), Marian Lupu, la postul de televiziune Publika TV, informează sâmbătă Radio Chișinău.

"Nu avem probleme cu colegii din PL, dar au apărut elemente noi și vom discuta, inclusiv cu acei 14 deputați (foști comuniști).(...) În privința colegilor de la PLDM, sunt cei 7, dar ei sunt în fracțiune. Acești colegi și-au asumat responsabilitatea, este un pas serios, acum vom vedea ce se întâmplă. O parte din PLDM își dorește alegeri anticipate. Dacă ei spun mâine că vor să participe la guvernare, cum îi putem crede că nu ne vor da un cuțit în spate?", a spus Lupu, exprimându-și totodată încrederea că până la finele săptămânii viitoare negocierile vor fi încheiate și va fi votat un nou guvern.

De asemenea, potrivit liderului PDM, din lipsă de timp nu va fi modificată structura guvernului. 'Structura guvernului, ca și număr de ministere, profilul acestora, rămâne intactă. Nu avem acum timp să facem schimbări în actuala structură a guvernului. E nevoie de o abordare mai serioasă, care trebuie să intervină peste vreo 5-6 luni de zile', a adăugat Lupu.

Marian Lupu și-a exprimat speranța că noul guvern va fi unul de durată. 'În ce măsură această construcție va fi trainică? S-au schimbat niște actori politici. Trecutul ne-a dat niște lecții. Înțelegem foarte bine că destinele partidelor depind de realizarea programelor pentru oameni. Avem diferențe ideologice, dar ne unește ideea de integrare europeană', a declarat liderul democrat.

Președintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, a semnat vineri după-amiaza decretul privind desemnarea noului candidat al majorității parlamentare declarate, Pavel Filip, la funcția de premier . Potrivit Constituției Republicii Moldova, candidatul desemnat la funcția de prim-ministru are la dispoziție 15 zile pentru a cere votul de încredere al parlamentului asupra programului și componenței guvernului.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro