Rusia a tăiat livrările de energie electrică către teritoriile rebele din estul Ucrainei (Kiev)

Rusia a tăiat livrările de energie electrică către teritoriile rebele din estul Ucrainei (Kiev)

Autoritățile ucrainene au anunțat marți că Rusia a tăiat livrările sale de energie electrică către teritoriile controlate de separatiștii proruși în estul Ucrainei ca urmare a facturilor neplătite. 'Am avut negocieri destul de reușite cu rușii: patru linii în direcția teritoriului care nu se află sub controlul nostru au fost tăiate', a declarat ministrul ucrainean al energiei Volodimir Demcișin, potrivit AFP.

El a precizat că factura lunară pentru aceste livrări se ridica la 300 milioane de grivne (12 milioane de euro) și aceasta 'nu a fost până în prezent plătită'.

Rusia nu a comentat această informație care ar putea însemna un pas înapoi al Kremlinului în privința proiectului său legat de crearea așa-numitei Novorossia ('Noua Rusie') prin unirea regiunilor separatiste rusofone din sud-estul Ucrainei, notează agenția citată.

Acest anunț intervine în contextul în care la Minsk se reunește Grupul de contact pentru Ucraina, format din reprezentanți ai Kievului, Moscovei, OSCE și separatiștilor, pentru o nouă rundă de negocieri în vederea reglementării conflictului din estul ucrainean, soldat până în prezent cu peste 6.500 de morți. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Vai, a luat pisi COVID și-i pute la minister! „Avem un pişat de spirt pe etaj“

2 Ilie Bolojan dă afară jumătate din angajaţii Consiliului Judeţean Bihor. Unii nici nu aveau loc prin birouri

3 Proștii votează, cefele groase din Servicii încasează / Fiul unui general STS ajuns liberal, contracte grase cu…

4 Să rămână scris / Trump va câștiga mai categoric decât în 2016!

5 Îți vine să vomiți de furie! / Un fost deputat PDSR revenit în magistratură se pensionează după 1,3 ani cu 3.000…