Rusia dispune de o nouă categorie de arme: Putin semnează decretul privind crearea Forțelor Aerospațiale

Rusia dispune de o nouă categorie de arme: Putin semnează decretul privind crearea Forțelor Aerospațiale

Ministrul rus al apărării, generalul de armată Serghei Șoigu, a anunțat luni crearea Forțelor Aerospațiale în cadrul armatei Rusiei prin fuziunea aviației militare, apărării antiaeriene și antirachetă, precum și forțelor cosmice, care au activat până acum ca structuri independente, relatează agențiile de presă RIA Novosti și EFE.

'Formarea Forțelor Aerospațiale este opțiunea cea mai adecvată pentru a îmbunătăți apărarea aerospațială a țării', a declarat Șoigu în timpul unei întâlniri la Ministerul Apărării.

Astfel, în conformitate cu un decret semnat la 1 august de președintele Vladimir Putin, comandantul suprem al armatei, au fost unificate sub o singură comandă 'aviația, trupele de apărare aeriană, forțele de apărare antirachetă și cele spațiale', a precizat Serghei Șoigu.

'Aceasta va permite în primul rând concentrarea în aceleași mâini a întregii responsabilități pentru formarea politicii tehnico-militare și rezolvarea problemelor în sectorul aerospațial, iar, în al doilea rând, o integrare mai strânsă va îmbunătăți eficiența utilizării acestora', a afirmat ministrul rus al apărării, adăugând că noile forțe create vor asigura o dezvoltare progresivă a apărării aerospațiale a țării.

La începutul acestui deceniu, Moscova a lansat un plan ambițios de reînarmare cu un buget de 700.000 de milioane de dolari până în 2020 și care oferă prioritate achiziționării de submarine nucleare, de avioane strategice și rachete intercontinentale.

Modernizarea armatei ruse coincide cu o gravă deteriorare a relațiilor dintre Rusia și Occident, fără precedent de la încheierea Războiului Rece, ca urmare a rolului Moscovei în criza Ucraina.

Moscova și-a crescut sensibil numărul de teste cu arme nucleare și pe cel al manevrelor militare atât la frontiera cu Uniunea Europeană, cât și cu alte regiuni. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Au fost antrenați de americani și canadieni / Cine sunt „sabotorii”, noul coșmar al Rusiei în Crimeea

2 Experţi şi foşti oficiali de la Pentagon au simulat un război din cauza Taiwanului: Pierderi grele atât pentru China, cât şi pentru Statele Unite

3 Un general ucrainean din GRU prins că a trimis Rusiei informații secrete a încercat să-i împuște pe anchetatori

4 Foarte interesante amănunte!

5 Pe orbita Pământului zboară două avioane spațiale misterioase...