Rusia efectuează exerciții militare în largul Crimeii

Rusia efectuează exerciții militare în largul Crimeii

Rusia a anunțat luni că flota sa efectuează exerciții militare destinate să pregătească respingerea unei eventuale ofensive în largul Crimeii, peninsulă ucraineană anexată la Rusia în martie 2014, relatează AFP. 'Navele (...) se antrenează pentru a contracara atacuri aeriene ale inamicului în regiunea Mării Negre, în apropiere de coastele Crimeii', a declarat Nikolai Voskresenski, purtător de cuvânt al marinei ruse.

Manevrele la care participă o corvetă și mai multe nave mai mici precum și bombardiere Su-24, se vor încheia cu lansarea unui tir de rachetă de croazieră, a precizat Voskresenski.

Portavionul Amiral Kuznețov, singurul din marina rusă, efectuează de asemenea luni exerciții în Marea Barenț, la granița cu Norvegia, care constau în eliminarea unei ținte cu ajutorul rachetelor.

De la începutul anului, armata rusă a efectuat mai multe manevre în Crimeea și a intensificat exercițiile militare de mare amploare, din Extremul Orient rus până la Oceanul Arctic, în contextul degradării relațiilor cu occidentalii din cauza crizei ucrainene. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 O nouă arestare la vârf în Rusia

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…