Sentință în premieră în Italia: Un traficant de persoane, condamnat la închisoare pe viață

Sentință în premieră în Italia: Un traficant de persoane, condamnat la închisoare pe viață

Un traficant de persoane tunisian implicat într-un naufragiu în care și-au pierdut viața 17 imigranți ilegali a fost condamnat la închisoare pe viață, marți seara, de un tribunal din Catania, Sicilia, în prima sentință de acest fel dictată de justiția italiană, scriu miercuri publicațiile La Repubblica și Corriere della Sera, preluate de DPA.

Haj Hammouda Radouan a fost găsit vinovat de omucidere la fiecare din capetele de acuzare.

Un alt traficant, marocanul Hamid Bouchab, a fost condamnat la 10 ani de detenție.

Cei doi au fost considerați responsabili pentru un naufragiu produs la 12 mai 2014, la circa 50 de mile marine (93 km) de coastele libiene și la 100 de mile de insula Lampedusa, cel mai sudic punct al Italiei.

Marina italiană a recuperat 206 supraviețuitori, dar și trupurile a 17 victime, printre care o fetiță de doar câteva luni.

Procuratura din Catania a salutat verdictul, remarcând că el va face istorie întrucât a stabilit jurisdicția autorităților italiene asupra naufragiilor soldate cu victime în apele internaționale. Ancheta asupra naufragiului a fost începută în Catania deoarece trupurile victimelor și supraviețuitorii au fost debarcați în această regiune italiană. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

5 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu