Serviciile secrete germane spionează de mai mulţi ani Albania

Serviciile secrete germane spionează de mai mulţi ani Albania

În ediţia care urmează să apară duminică, săptămânalul dă asigurări că Albania figurează pe lista "statelor-cheie" supravegheate de agenţia germană de informaţii (BND), chiar şi înainte de aderarea la NATO a autorităţilor de la Tirana, în 2009.

În urmă cu o săptămână, Der Spiegel a dezvăluit că serviciile secrete germane au spionat cel puţin o conversaţie a secretarului de Stat american, John Kerry.

Revista mai scria că Guvernul german a mandatat serviciile secrete, începând din 2009, să spioneze Turcia, partenerul său în cadrul NATO.

Ulterior, ambasadorul Germaniei în Turcia, Eberuiard Pohl, a fost convocat la Ministerul de Externe de la Ankara, unde urma să i se prezinte o notă de protest în legătură cu presupusele activităţi germane de spionaj.

Ministrul turc de Externe, Ahmet Davutoglu, a afirmat că, dacă dezvăluirile se vor dovedi reale, ar fi "inacceptabile, impardonabile" şi "ar necesita explicaţii".

Spionajul internaţional a devenit un subiect de polemică în Germania, în ultimele luni.

Dezvăluirea anul trecut a interceptării telefonului mobil al cancelarului Angela Merkel de către serviciile americane de informaţii a şocat profund această ţară.

Descoperirea unor agenţi dubli, în serviciul americanilor, a antrenat, de asemenea, expulzarea şefului CIA în Germania şi afectează în continuare relaţiile germano-americane, puternice în mod tradiţional.

Sursa: realitatea.net


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

2 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

3 VIDEO București 2024...

4 Așa o fi?

5 Misterioasa decizie a Armatei Chinei...