Slovenia este gata să primească 'mii de imigranți' după măsurile luate de Budapesta

Slovenia este gata să primească 'câteva mii' de imigranți în cazul în care refugiații se vor îndrepta către această țară după închiderea, de către Budapesta, a frontierei sârbo-ungare, a anunțat luni Ministerul de Interne sloven, relatează AFP.

'În cazul sosirii neașteptate a unui număr mare de refugiați, Slovenia ar putea oferi adăpost câtorva mii dintre aceștia. Capacitatea noastră de a-i găzdui crește de la o zi la alta', a declarat un purtător de cuvânt al ministerului, Bostjan Sefic.

Ministerul le-a cerut autorităților locale și cetățenilor să dea dovadă de solidaritate și să-i primească pe imigranți dacă va fi necesar.

Slovenia, o țară mică la granița cu Croația, Ungaria, Italia și Austria, ar putea deveni un punct de trecere major pentru miile de imigranți care încearcă zilnic să ajungă în Europa de vest din Serbia.

Ungaria, tranzitată până acum de circa 200.000 de persoane în acest an, dorește să pună în vigoare marți o nouă legislație pentru a face frontiera sa cu Serbia de netrecut pentru imigranți, o măsură de natură să dirijeze afluxul de refugiați către vest.

Poliția slovenă a anunțat luni că a arestat un grup de 21 de imigranți, în principal din Iran și Afganistan, provenind din Ungaria și care doreau să ajungă în Germania. Acesta este cel mai mare grup de imigranți interceptați până în prezent în Slovenia.

AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Epidemia scade în intensitate în Europa! Cifrele din România sunt reale, nu cum induc unii care vor să provoac…

2 Analiză Bloomberg / Când şi cum se va termina pandemia?

3 Academicianul Victor Voicu, general în retragere: Cum poți deosebi o epidemie de o armă biologică și de ce mil…

4 Adevărul iese la iveală! / Profesor Neurobiologie Stanford: COVID-19 nu este COVID și nu este nou. Este SARS2

5 TASS / Temperatura la care noul coronavirus poate muri în doar câteva minute. Când este cel mai activ

recomandări

Te ia DNA: Camelia Gavrila

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Reîncepe 'Dosarele X'! Iată trailerul