Slovenia este gata să primească 'mii de imigranți' după măsurile luate de Budapesta

Slovenia este gata să primească 'mii de imigranți' după măsurile luate de Budapesta

Slovenia este gata să primească 'câteva mii' de imigranți în cazul în care refugiații se vor îndrepta către această țară după închiderea, de către Budapesta, a frontierei sârbo-ungare, a anunțat luni Ministerul de Interne sloven, relatează AFP.

'În cazul sosirii neașteptate a unui număr mare de refugiați, Slovenia ar putea oferi adăpost câtorva mii dintre aceștia. Capacitatea noastră de a-i găzdui crește de la o zi la alta', a declarat un purtător de cuvânt al ministerului, Bostjan Sefic.

Ministerul le-a cerut autorităților locale și cetățenilor să dea dovadă de solidaritate și să-i primească pe imigranți dacă va fi necesar.

Slovenia, o țară mică la granița cu Croația, Ungaria, Italia și Austria, ar putea deveni un punct de trecere major pentru miile de imigranți care încearcă zilnic să ajungă în Europa de vest din Serbia.

Ungaria, tranzitată până acum de circa 200.000 de persoane în acest an, dorește să pună în vigoare marți o nouă legislație pentru a face frontiera sa cu Serbia de netrecut pentru imigranți, o măsură de natură să dirijeze afluxul de refugiați către vest.

Poliția slovenă a anunțat luni că a arestat un grup de 21 de imigranți, în principal din Iran și Afganistan, provenind din Ungaria și care doreau să ajungă în Germania. Acesta este cel mai mare grup de imigranți interceptați până în prezent în Slovenia.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 „Nu stă niciodată cu fața la...” / Detalii despre cum făceau amor „elevul” Dani Oțil și „mămica” Mihaela Rădules…

2 Noi amănunte / E râcă mare în lumea bună a Capitalei! Gaborii i-au spart petrecerea aniversară miliardarului Thi…

3 Irina Rimes, în călduri?

4 Beizadele PSD / Dezmăţ cu droguri, amor şi peste 100 de tineri la un loc

5 Uite-o pe „micuță”! / Dianei Șoșoacă încep să-i iasă la iveală rădăcinile de la Secu!