Slovenia este gata să primească 'mii de imigranți' după măsurile luate de Budapesta

Slovenia este gata să primească 'mii de imigranți' după măsurile luate de Budapesta

Slovenia este gata să primească 'câteva mii' de imigranți în cazul în care refugiații se vor îndrepta către această țară după închiderea, de către Budapesta, a frontierei sârbo-ungare, a anunțat luni Ministerul de Interne sloven, relatează AFP.

'În cazul sosirii neașteptate a unui număr mare de refugiați, Slovenia ar putea oferi adăpost câtorva mii dintre aceștia. Capacitatea noastră de a-i găzdui crește de la o zi la alta', a declarat un purtător de cuvânt al ministerului, Bostjan Sefic.

Ministerul le-a cerut autorităților locale și cetățenilor să dea dovadă de solidaritate și să-i primească pe imigranți dacă va fi necesar.

Slovenia, o țară mică la granița cu Croația, Ungaria, Italia și Austria, ar putea deveni un punct de trecere major pentru miile de imigranți care încearcă zilnic să ajungă în Europa de vest din Serbia.

Ungaria, tranzitată până acum de circa 200.000 de persoane în acest an, dorește să pună în vigoare marți o nouă legislație pentru a face frontiera sa cu Serbia de netrecut pentru imigranți, o măsură de natură să dirijeze afluxul de refugiați către vest.

Poliția slovenă a anunțat luni că a arestat un grup de 21 de imigranți, în principal din Iran și Afganistan, provenind din Ungaria și care doreau să ajungă în Germania. Acesta este cel mai mare grup de imigranți interceptați până în prezent în Slovenia.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…

5 VIDEO Cum, mint americanii? / Amănunte greu de digerat despre atentatul cu sute de victime din timpul retragerii americane din Afganistan, negat de Pent…