Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu modul de utilizare a acestor informații. Află detalii aici. De acord

Statul american Utah, pe cale să reactualizeze plutonul de execuție

Statul american Utah, situat în sud-vestul țării, ar putea deveni singurul din SUA care recurge din nou la plutonul de execuție pentru a aplica pedeapsa capitală în cazul condamnaților la moarte după ce senatorii săi au aprobat marți un proiect de lege în acest sens, relatează AFP.

Proiectul de lege a fost adoptat de Senatul acestui stat cu 18 voturi pentru și 10 împotrivă, iar dacă va fi ratificat de guvernatorul Gary Herbert, autoritățile vor recurge la plutoane de execuție în cazul în care produsele necesare injecțiilor letale utilizate de obicei pentru condamnați vor fi indisponibile, așa cum a fost situația recent în mai multe state americane.

Gary Herbert, un republican, nu a spus încă dacă intenționează sau nu să semneze proiectul de lege inițiat de alt republican, Paul Ray.

Potrivit autorului, plutoanele de execuție oferă o alternativă umană și rapidă injecțiilor letale.

Curtea Supremă a SUA urmează să se pronunțe luna viitoare asupra constituționalității acestor injecții, mijlocul cel mai utilizat pentru executarea condamnaților la moarte în țară, care suscită în ultimul timp tot mai multe controverse.

În 2008, Curtea a considerat că ele erau constituționale, dar, de atunci penuria de produse necesare injecțiilor celor mai curent utilizate i-au determinat pe unii responsabili să recurgă la combinații experimentale de substanțe letale care au provocat aparent agonii dureroase și lente în cursul recentelor execuții, în special, în statul Oklahoma din sudul țării. AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Primul semn că PSD stă prost. Dragnea, la Antena 3: Am auzit un zvon că ar vrea să încerce o fraudă la s…

2 Citiți și voi ce MĂCEL e în PSD! Ăștia au luat-o razna, oameni buni, puterea le-a luat mințile!

3 VIDEO Repetentul clasei candidează la europarlamentare: „Vrei să mă ajuți? Stai acasă!” / Mircea Bravo, un nou v…

4 ALERTĂ Ambasada Danemarcei, mesaj pentru Dragnea: „Va fi o duminică fierbinte. Şi după? Posibil să fie mai răc…

5 VIDEO Priviți ce s-a întâmplat la Sibiu! Ecaterina Andronescu, pusă pe fugă de sibieni! „Vă luați de domnul La…

recomandări

Te ia DNA: Vasii Romeo

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Vezi cum piatra asta sare de 88 de ori peste apă