Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu modul de utilizare a acestor informații. Află detalii aici. De acord

Stoltenberg: Încălcarea spațiului aerian al Turciei de către avioane ruse nu este un accident

Încălcarea spațiului aerian al Turciei de către avioane militare ruse nu constituie un accident, a declarat marți secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, transmit Reuters și AFP. ''Nu voi face speculații legate de motive, dar nu pare să fi fost vorba de un accident ... și au fost două astfel de incidente'', a spus Stoltenberg într-o conferință de presă la sediul din Bruxelles al organizației transatlantice.

Jens Stoltenberg a precizat că Alianța Nord-Atlantică, din care face parte și Turcia, nu a primit ''vreo explicație reală'' despre ceea ce s-a întâmplat. El a adăugat că nu a avut niciun contact direct cu Moscova, dar NATO a discutat posibilitatea de a-și folosi canalele de comunicare cu Rusia.

Autoritățile de la Ankara au declarat până acum că două avioane de vânătoare turce au fost 'hărțuite' în timpul unei misiuni de patrulare duminică de un MiG-29 neindentificat.

Inițial, Turcia a raportat încălcarea spațiului său aerian de către un avion militar Su-30 sâmbătă. Ulterior, a indicat că un MiG-29 neidentificat a pătruns duminică în spațiul aerian turc.

Potrivit NATO, două avioane ruse au intrat în spațiul aerian al Turciei în zilele de 3 și 4 octombrie. Luni, organizația a condamnat incursiunile aviației ruse în spațiul aerian al Turciei, calificându-le drept un 'comportament iresponsabil', și a cerut Moscovei să înceteze imediat atacurile asupra opoziției și civililor în Siria. AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 ALERTĂ Sentința lui Dragnea, pe 27 mai! Procurorii au cerut pedepse mărite. Avocat: „Ne e imposibil să dovedim…

2 Informație. Frații Mazăre sunt foc pe Dragnea! „Radu nu va tăcea, îi va plăti cu sec!”

3 ALERTĂ Sentința lui Dragnea, pe 27 mai! Procurorii au cerut pedepse mărite. Avocat: „Ne e imposibil să dovedim…

4 Amănunte. CCR a amânat pentru a patra oară, pe data de 5 iunie, SPEȚA Dragnea. Sesizarea PNL a fost respinsă

5 ALERTĂ Sentința lui Dragnea, pe 27 mai! Procurorii au cerut pedepse mărite. Avocat: „Ne e imposibil să dovedim…

recomandări

Te ia DNA: Iulian Bădescu

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Video incredibil cu un elefant surprins strângând gunoiul