Stoltenberg: Încălcarea spațiului aerian al Turciei de către avioane ruse nu este un accident

Stoltenberg: Încălcarea spațiului aerian al Turciei de către avioane ruse nu este un accident

Încălcarea spațiului aerian al Turciei de către avioane militare ruse nu constituie un accident, a declarat marți secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, transmit Reuters și AFP. ''Nu voi face speculații legate de motive, dar nu pare să fi fost vorba de un accident ... și au fost două astfel de incidente'', a spus Stoltenberg într-o conferință de presă la sediul din Bruxelles al organizației transatlantice.

Jens Stoltenberg a precizat că Alianța Nord-Atlantică, din care face parte și Turcia, nu a primit ''vreo explicație reală'' despre ceea ce s-a întâmplat. El a adăugat că nu a avut niciun contact direct cu Moscova, dar NATO a discutat posibilitatea de a-și folosi canalele de comunicare cu Rusia.

Autoritățile de la Ankara au declarat până acum că două avioane de vânătoare turce au fost 'hărțuite' în timpul unei misiuni de patrulare duminică de un MiG-29 neindentificat.

Inițial, Turcia a raportat încălcarea spațiului său aerian de către un avion militar Su-30 sâmbătă. Ulterior, a indicat că un MiG-29 neidentificat a pătruns duminică în spațiul aerian turc.

Potrivit NATO, două avioane ruse au intrat în spațiul aerian al Turciei în zilele de 3 și 4 octombrie. Luni, organizația a condamnat incursiunile aviației ruse în spațiul aerian al Turciei, calificându-le drept un 'comportament iresponsabil', și a cerut Moscovei să înceteze imediat atacurile asupra opoziției și civililor în Siria. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 ULTIMA ORĂ Cel mai mare furnizor de energie electrică schimbă regulile încheierii contractului în piaţa liberă

2 Medic român în Suedia / Am ajuns să invidiez România

3 Când intervine FBI e groasă / Amănunte sulfuroase din dosarul DNA care-l vizează pe Dragnea

4 Așa o fi?

5 Se făcuse sârma ghem știți voi unde? / Moldoveanca s-a operat de urgență la un spital privat / Atenție, n-a scris …