Stoltenberg: Încălcarea spațiului aerian al Turciei de către avioane ruse nu este un accident

Stoltenberg: Încălcarea spațiului aerian al Turciei de către avioane ruse nu este un accident

Încălcarea spațiului aerian al Turciei de către avioane militare ruse nu constituie un accident, a declarat marți secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, transmit Reuters și AFP. ''Nu voi face speculații legate de motive, dar nu pare să fi fost vorba de un accident ... și au fost două astfel de incidente'', a spus Stoltenberg într-o conferință de presă la sediul din Bruxelles al organizației transatlantice.

Jens Stoltenberg a precizat că Alianța Nord-Atlantică, din care face parte și Turcia, nu a primit ''vreo explicație reală'' despre ceea ce s-a întâmplat. El a adăugat că nu a avut niciun contact direct cu Moscova, dar NATO a discutat posibilitatea de a-și folosi canalele de comunicare cu Rusia.

Autoritățile de la Ankara au declarat până acum că două avioane de vânătoare turce au fost 'hărțuite' în timpul unei misiuni de patrulare duminică de un MiG-29 neindentificat.

Inițial, Turcia a raportat încălcarea spațiului său aerian de către un avion militar Su-30 sâmbătă. Ulterior, a indicat că un MiG-29 neidentificat a pătruns duminică în spațiul aerian turc.

Potrivit NATO, două avioane ruse au intrat în spațiul aerian al Turciei în zilele de 3 și 4 octombrie. Luni, organizația a condamnat incursiunile aviației ruse în spațiul aerian al Turciei, calificându-le drept un 'comportament iresponsabil', și a cerut Moscovei să înceteze imediat atacurile asupra opoziției și civililor în Siria. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

3 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

4 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

5 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu