SUA: Jeb Bush, favorit la bursa prognozelor politice în cursa pentru candidatura republicană la Casa Albă

SUA: Jeb Bush, favorit la bursa prognozelor politice în cursa pentru candidatura republicană la Casa Albă

Miliardarul american Donald Trump domină sondajele de opinie și ține prima pagină a ziarelor în cursa pentru obținerea candidaturii republicane pentru Casa Albă, însă rivalul său Jeb Bush rămâne favoritul la bursa prognozelor politice americane, relatează joi agenția de presă Reuters.

Această bursă a prognozelor politice, unde se pariază pe anumite rezultate ale diferitelor evenimente politice din SUA, oferă de multe ori estimări mult mai fidele decât sondajele de opinie atunci când este vorba de previziuni legate de câștigătorul unor alegeri.

Deși Jeb Bush este eclipsat de Trump în sondajele de opinie, fostul guvernator de Florida conduce cursa republicană potrivit agențiilor de prognoză politică, care îl creditează cu 40% șanse de a deveni candidatul Partidului Republican la alegerile prezidențiale din SUA, din noiembrie anul viitor, conform site-ului PredictWise.com.

Senatorul de Florida Marco Rubio se află pe poziția a doua în aceste estimări, cu 15% șanse, în timp ce Donald Trump este creditat cu șansa a treia.

''Jeb Bush s-a aflat constant pe prima poziție în aceste estimări, având mereu între 40 și 45%. Cu siguranță el nu a căzut semnificativ în preferințele electoratului'', explică economistul David Rothschild, care conduce PredictWise.

În ceea ce privește tabăra democraților, fostul secretar de stat Hillary Clinton se află pe prima poziție la bursa prognozelor politice din SUA încă din perioada imediat următoare alegerilor din 2012.

Astfel, în prezent Hillary Clinton are 72% șanse de a obține candidatura Partidului Democrat în vederea scrutinului prezidențial din 8 noiembrie 2016, în timp ce actualul vicepreședinte american, Joe Biden, se plasează pe poziția a doua, cu 14% șanse.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?

5 Nu le zice rău Ciucă...