SUA: Mecanicul trenului care a deraiat în Philadelphia nu își amintește momentul accidentului

SUA: Mecanicul trenului care a deraiat în Philadelphia nu își amintește momentul accidentului

Mecanicul trenului care a deraiat marți seara în Philadelphia (estul SUA) nu își amintește accidentul care a făcut cel puțin șapte morți și peste 200 de răniți, a declarat avocatul său pentru canalul ABC News, relatează AFP.

Mecanicul trenului, care mergea cu viteză prea mare când a ieșit de pe șine, a fost identificat în mass-media ca fiind Brandon Bostian, un new-yorkez în vârstă de 32 de ani.

Bostian 'își amintește că el conducea trenul. Își amintește în general, însă nu are absolut nicio amintire a accidentului sau a ceva anormal', a declarat avocatul său Robert Goggin miercuri seara pentru ABC News.

'Un alt lucru de care își amintește este că a fost proiectat în afara trenului, și-a recăpătat cunoștința, și-a găsit geanta, a luat telefonul mobil și a sunat la 911', numărul de urgență din SUA, a adăugat avocatul.

Bostian nu își amintește că a acționat frâna de urgență. 'El a spus că trenul se afla pe un tronson în care viteza era limitată. Următorul lucru pe care și-l amintește este că s-a trezit și că și-a căutat telefonul', a mai spus avocatul său.

Mecanicul trenului a 'fost bulversat' să afle apoi ce s-a întâmplat. El cooperează cu autoritățile, i s-au luat mostre de sânge și a predat autorităților telefonul său mobil, a mai spus avocatul.

El a suferit o comoție cerebrală și o rană la cap, el având nevoie de 14 puncte de sutură. Bărbatul a fost de asemenea rănit în zona picioarelor.

Marți seară, trenul 188 al companiei feroviare de stat Amtrak care făcea legătura între Washington și New York a intrat într-o curbă cu 170 de kilometri pe oră, dublul vitezei autorizate, înainte de a frâna de urgență și a deraia . Or, viteza este limitată la 80 de kilometri pe oră în această curbă și, chiar înainte de ea, la 112 kilometri pe oră, potrivit Agenției feroviare federale. În tren se aflau 243 de persoane, printre care numeroși străini. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Așa o fi? /