SUA: Ostatica decedată Kayla Mueller a fost violată de șeful Statului Islamic (ABC News)

SUA: Ostatica decedată Kayla Mueller a fost violată de șeful Statului Islamic (ABC News)

Kayla Mueller, americanca ce a murit la începutul acestui an după ce a fost ținută ostatică de Statul Islamic, a fost violată în mod repetat în timp ce era ținută în captivitate de șeful grupării jihadiste Abu Bakr al-Baghdadi, a declarat vineri canalul ABC News, citând oficiali americani neidentificați din combaterea terorismului, relatează Reuters. ABC News a afirmat că familia lui Mueller a confirmat faptul că oficiali guvernamentali americani le-au spus că fiica lor a fost agresată sexual în mod repetat de al-Baghdadi.

"Ni s-a spus că a fost torturată, că ea era proprietatea lui al-Baghdadi. Am aflat acest lucru în iunie de la guvern", au declarat părinții lui Kayla, Carl și Marsha Mueller, citați de ABC News.

Informațiile asupra rolului lui al-Baghdadi în captivitatea și abuzurile sexuale asupra lui Mueller au fost obținute din mai multe surse în SUA, inclusiv interviuri cu cel puțin două adolescente ținute ca sclave sexuale în același complex și interogatoriul soției unui responsabil al Statului Islamic ucis într-un raid american, a declarat ABC News citând oficiali.

Faptele s-ar fi petrecut într-un oraș unde se afla Abu Sayyaf, unul din șefii Statului Islamic ucis într-un raid al coaliției antijihadiste la mijlocul lunii mai.

Răpită la Alep în nordul Siriei în august 2013, Kayla Mueller, angajată în domeniul umanitar, a murit la începutul lunii februarie. Gruparea Statul Islamic a declarat că ea a murit în bombardamente efectuate de avioane ale coaliției internaționale. Washingtonul a contestat aceste informații fără a detalia circumstanțele morții sale, amintește France Presse, pe de altă parte.

Casa Albă a refuzat să comenteze informațiile confirmate de părinții lui Kayla Mueller, care ar fi împlinit vineri 27 de ani, notează Reuters. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 „Lebăda neagră”, noul trend pe internet după prăbușirea podului din Baltimore. Ce teorii ale conspirației circulă pe rețelele sociale