SUA: Secretarul de stat l-a primit pe ministrul de externe cubanez, o premieră în ultimii 57 de ani

SUA: Secretarul de stat l-a primit pe ministrul de externe cubanez, o premieră în ultimii 57 de ani

Secretarul de stat american John Kerry l-a primit luni, la Departamentul de Stat, pe ministrul de externe cubanez Bruno Rodriguez, aceasta fiind prima vizită în SUA a unui diplomat de la Havana începând din 1958, transmit AFP și Reuters.

Kerry și Rodriguez și-au strâns mâinile în fața camerelor de luat vederi înainte de a începe o discuție consacrată diverselor aspecte legate de reluarea relațiilor dintre Washington și Havana, după mai mult de cinci decenii de ostilitate.

SUA și Cuba și-au redeschis oficial luni ambasadele la Havana și Washington, o nouă etapă concretă în procesul de apropiere istorică angajat la sfârșitul anului trecut de președinții Barack Obama și Raul Castro.

Clădirile care găzduiesc serviciile diplomatice din fiecare capitală și-au reluat automat statutul de ambasade la miezul nopții, urmare a unui acord anunțat la 1 iulie.

Secretarul de stat american John Kerry va merge în Cuba pe 14 august, pentru a înălța drapelul american pe noua ambasadă a SUA la Havana. Kerry devine astfel cel mai important oficial american care vizitează insula comunistă de la normalizarea relațiilor între cele două țări. Ultima vizită a unui secretar de stat american în Cuba a avut loc în 1945. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 N-o oprește nimeni pe această nemernică? / Monica Pop, o nouă postare dementă!

2 Zvonuri...

3 „E bine că se odihnește. Mi-a furat 23 de milioane de euro de sub nas!” / Oana Zăvoranu, dezvăluiri despre milia…

4 DOCUMENT Cine sunt VIP-urile din cinematografie acuzate de DIICOT / Soțul Loredanei Groza, Andrei Boncea de la S…

5 A intrat moartea-n șoșoci? / „Prietenul nostru O, care a stat pe scenă lângă Diana Șoșoacă, este căzut la pat în…