SUA: Secretarul de stat l-a primit pe ministrul de externe cubanez, o premieră în ultimii 57 de ani

Secretarul de stat american John Kerry l-a primit luni, la Departamentul de Stat, pe ministrul de externe cubanez Bruno Rodriguez, aceasta fiind prima vizită în SUA a unui diplomat de la Havana începând din 1958, transmit AFP și Reuters.

Kerry și Rodriguez și-au strâns mâinile în fața camerelor de luat vederi înainte de a începe o discuție consacrată diverselor aspecte legate de reluarea relațiilor dintre Washington și Havana, după mai mult de cinci decenii de ostilitate.

SUA și Cuba și-au redeschis oficial luni ambasadele la Havana și Washington, o nouă etapă concretă în procesul de apropiere istorică angajat la sfârșitul anului trecut de președinții Barack Obama și Raul Castro.

Clădirile care găzduiesc serviciile diplomatice din fiecare capitală și-au reluat automat statutul de ambasade la miezul nopții, urmare a unui acord anunțat la 1 iulie.

Secretarul de stat american John Kerry va merge în Cuba pe 14 august, pentru a înălța drapelul american pe noua ambasadă a SUA la Havana. Kerry devine astfel cel mai important oficial american care vizitează insula comunistă de la normalizarea relațiilor între cele două țări. Ultima vizită a unui secretar de stat american în Cuba a avut loc în 1945. AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Au 7 jeguri comuniste mai multă putere decât poporul român? Ce jocuri străine României fac acești nenorociți?

2 Sebastian Lăzăroiu / Dorneanu, omul lui Putin în România, tocmai a rescris Constituția României, fără referendu…

3 Amănunt important: Noul coronavirus este sensibil la temperaturile ridicate! / Rafila: Când se va încălzi, răspâ…

4 În brațele cui va exploda Lebăda Neagră?

5 Așteptați-vă la ce e mai rău, cioclul a rămas pe poziție!

recomandări

Te ia DNA: Dinu Pescariu

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Tesla lansează primul SUV - Model X