SUA: Șeful poliției din Ferguson, acuzat de rasism, a demisionat

SUA: Șeful poliției din Ferguson, acuzat de rasism, a demisionat

Șeful poliției din Ferguson (Missouri, centrul Statelor Unite), acuzat de rasism de Departamentul Justiției, a demisionat, a anunțat polițistul pentru ziarul local St Louis Post-Dispatch, relatează AFP.

"Cu părere de rău, îmi anunț demisia din postul de șef al poliției", afirmă Thomas Jackson într-o scrisoare publicată miercuri de cotidian.

"A fost o onoare și un privilegiu să servesc acest mare oraș", adaugă responsabilul.

Potrivit ziarului, demisia polițistului va fi efectivă la 19 martie.

Această demisie intervine după publicarea unui raport critic al ministerului justiției, care a detaliat practicile rasiste ale poliției și municipalității Ferguson, teatru al unor revolte în vara trecută după moartea unui tânăr de culoare, Michael Brown, ucis de polițistul alb Darren Wilson.

Thomas Jackson este a șasea persoană care își părăsește funcția după acest raport publicat în urmă cu o săptămână. Judecătorul municipal Ronald Brockmeyer și directorul serviciilor publice din oraș John Shaw au demisionat luni și marți, respectiv.

O responsabilă a tribunalului, acuzată de a fi autoarea unor emailuri rasiste, a fost concediată și doi polițiști, bănuiți de asemenea că le-au trimis, au demisionat.

Ministrul american al justiției Eric Holder s-a declarat gata să reformeze poliția din Ferguson după publicarea acestui raport, care enumeră practici ale poliției uneori ilegale în special vizând negrii din oraș și emailuri rasiste trimise între responsabili.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa o fi?

2 Vouă a ce vă miroase? / Structura centrală a DNA a preluat abia după 7 ani un uriaș dosar de corupție din Sibiu!

3 Hopa! Vedetuța Beatrice are problemuțe la dosar?

4 Așa o fi? / Adrian Năstase, „regele imobiliarelor” din Militari? / Dezvăluiri care te lasă cu gura căscată

5 Turnătorul Isărescu s-a pișat cu boltă pe oamenii care muncesc onest în această țară! / Băi, nenorocitule, nu îț…