SUA: Șeful poliției din Ferguson, acuzat de rasism, a demisionat

Șeful poliției din Ferguson (Missouri, centrul Statelor Unite), acuzat de rasism de Departamentul Justiției, a demisionat, a anunțat polițistul pentru ziarul local St Louis Post-Dispatch, relatează AFP.

"Cu părere de rău, îmi anunț demisia din postul de șef al poliției", afirmă Thomas Jackson într-o scrisoare publicată miercuri de cotidian.

"A fost o onoare și un privilegiu să servesc acest mare oraș", adaugă responsabilul.

Potrivit ziarului, demisia polițistului va fi efectivă la 19 martie.

Această demisie intervine după publicarea unui raport critic al ministerului justiției, care a detaliat practicile rasiste ale poliției și municipalității Ferguson, teatru al unor revolte în vara trecută după moartea unui tânăr de culoare, Michael Brown, ucis de polițistul alb Darren Wilson.

Thomas Jackson este a șasea persoană care își părăsește funcția după acest raport publicat în urmă cu o săptămână. Judecătorul municipal Ronald Brockmeyer și directorul serviciilor publice din oraș John Shaw au demisionat luni și marți, respectiv.

O responsabilă a tribunalului, acuzată de a fi autoarea unor emailuri rasiste, a fost concediată și doi polițiști, bănuiți de asemenea că le-au trimis, au demisionat.

Ministrul american al justiției Eric Holder s-a declarat gata să reformeze poliția din Ferguson după publicarea acestui raport, care enumeră practici ale poliției uneori ilegale în special vizând negrii din oraș și emailuri rasiste trimise între responsabili.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Noi date din exit-poll-uri / Marian Oprișan pierde șefia CJ Vrancea în favoarea PNL! Situație critică la Neamț, …

2 LIVE Alegeri locale 2020 / Prezență la vot de 41,48% la ora 19. În București - 31.86% / Trei județe trec de 50%

3 HARTĂ Ce partide au câștigat șefia Consiliilor Județene

4 Priviți cum arată Gâdea... Pieleanu anunță 5 surprize la București!

5 Situația în exit-poll-uri la ora 16.30: PNL va înregistra un scor național fără precedent! Nicușor Dan-41%, Fi…