Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu modul de utilizare a acestor informații. Află detalii aici. De acord

Sute de americani semnează o petiție pentru a primi refugiați sirieni în casele lor

Sute de americani s-au oferit luni primească refugiați sirieni în casele lor, declarând, într-o petiție online, că Statele Unite trebuie să permită intrarea mai multor migranți ce fug de războiul civil, relatează Reuters. Aproape 1.300 de persoane au semnat petiția pe site-ul progresiv MoveOn.org cerând Statelor Unite să ridice limita asupra refugiaților sirieni în timp ce Europa se luptă să facă față unui număr record de solicitanți de azil.

Națiunile Unite afirmă că 4 milioane de oameni au fugit din calea luptelor de la începutul războiului civil în 2011. Statele Unite au admis intrarea a aproximativ 1.500 de refugiați, iar Casa Albă a declarat că examinează răspunsuri la criză, inclusiv reinstalarea, amintește Reuters.

Unul dintre semnatarii petiției, reverendul Everett Shattuck, 59 de ani, de la Church of Brethren (Biserică a Confraților n.r.) din Mill Creek, Indiana, a afirmat că deschiderea casei sale pentru refugiați face parte din tradiția SUA de primire a imigranților.

"În plus, purtăm o parte din responsabilitate pentru acel (război) din cauza schimbărilor noastre de regimuri în Orientul Mijlociu. Majoritatea acestor refugiați sunt un rezultat al acțiunilor" noastre, a declarat Shattuck, făcând aluzie la invazia Irakului de către SUA în 2003, notează Reuters.

Potrivit petiției MoveOn, cei care au semnat sunt familii, cupluri de tineri, studenți, cupluri mai în vârstă cu copii care s-au mutat și alții oferind găzduire persoanelor forțate să fugă de violențele din Siria.

O femeie, Shannon Brown Lehnert, din Enumclaw, Washington, a scris pe site că ea are o casă mobilă ce ar putea fi pusă la dispoziție.

Dar alții, deși primitori față de refugiați, își exprimă îngrijorarea că extremiștii ar putea intra în Statele Unite împreună cu cei care fug de lupte, mai notează Reuters.

"Mă rog ca niciun terorist deghizat în refugiat să nu încerce să intre" în SUA, a scris Patti Perry din Cranberry Lake, New York. AGERPRES


   
  


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 SURSE PSD scade în continuare în sondaje! Însă încep surprizele!

2 HOPA! Codrinel s-a cam căcat pe el! „Să ne ia dracu pe toți”

3 RoMAFIA Discuție despre o ȘPAGĂ de 500.000 de euro în biroul lui Răzvan Cuc, ministrul Transporturilor

4 ALERTĂ Bătăușii belgianului care promovează România de 23 de ani au fost ARESTAȚI! Amănunte ȘOCANTE

5 ALERTĂ Un nou TUN marca PSD? Avertismentul lui Rareș Bogdan

recomandări

Te ia DNA: BĂDULESCU ALINA

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Noi sloganuri fake amuzante