Treizeci şi cinci de persoane, inclusiv un mort, descoperite într-un container pe un vapor în Anglia

Treizeci şi cinci de persoane, inclusiv un mort, descoperite într-un container pe un vapor în Anglia

Treizeci şi cinci de persoane originare de pe subcontinentul indian, inclusiv copii, dar şi un bărbat mort, au fost descoperite într-un container, la bordul unui vapor care a sosit în portul Tilbury, în estul Angliei, din Belgia, au anunţat sâmbătă oficiali britanici.

Treizeci şi cinci de persoane, inclusiv un mort, descoperite într-un container pe un vapor în Anglia

Un purtător de cuvânt al serviciilor de ambulanţă din estul Angliei a declarat că 35 de persoane, ci nu 31 cum a anunţat iniţial poliţia - aparent imigranţi clandestini - au fost găsite, precizând că 34 au supravieţuit, dar erau afectate de dezhidratare şi hipotermie.

"După îngrijiri iniţaile furnizate de către ambulanţieri, toţi pacienţii au fost transportaţi la spitale din împrejurimi. Şapte au fost duşi la Southend Hospital, nouă la Spitalul Whitechapel de la Londra, iar 18 la spitalul de la Basildon", a precizat el.

O purtătoare de cuvânt a spitalului de la Basildon, în estul Angliei, a anunţat că instituţia oferă îngrijiri unui număr de şapte copii.

"Treizeci şi una de persoane, adulţi şi copii, de ambele sexe, au fost găsite în interiorul" unui container , la bordul unui vapor care venea de la Zeebruges, în Belgia, a declarat anterior un purtător de cuvânt al poliţiei din Essex.

"Din nefericire un bărbat a murit, iar ceilalţi au probleme de sănătate importante", a adăugat el.

Poliţia a anunţat că personalul portului a fost alertat de "ţipete şi lovituri" şi că o "anchetă pentru omucidere" a fost deschisă în legătură cu persoana decedată.

"Tot ceea ce ştim pentru moment este că noi credem că vin de pe subcontinentul indian", dar ancheta abia a început, a declarat Trevor Rowe, şeful poliţiei din Essex.

Potrivit lui Rowe, la bordul navei se aflau 50 de containere, iar căutările continuau pentru a stabili dacă se aflau şi alte persoane în ele.

Poliţia a fost apelată după găsirea acestui grup de persoane într-un container de la bordul Norstream, o navă aparţinând companiei P&O, care a fost descărcată sâmbătă dimineaţa.

Autorităţile britanice colaborează cu cele belgiene în cadrul anchetei.

Sursa: mediafax.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro