Turcia: Confruntări la descinderea poliției la un grup de media având legături cu Gulen, inamicul lui Erdogan

Turcia: Confruntări la descinderea poliției la un grup de media având legături cu Gulen, inamicul lui Erdogan

Poliția turcă a luat cu asalt miercuri sedii ale unor firme de media de opoziție, înainte de alegerile legislative de duminică, în cadrul unor măsuri represive îndreptate împotriva unor companii care au legături cu clericul islamic Fetullah Gulen, inamicul din SUA al președintelui Turciei, Recep Tayyip Erdogan, relatează Reuters.

În timpul descinderii forțelor de ordine au izbucnit confruntări și poliția a făcut uz de tunuri cu apă pentru a dispersa zecile de persoane aflate în fața sediilor televiziunilor Kanalturk și Bugun din Istanbul, potrivit imaginilor difuzate în direct de către Bugun.

Grupurile de media sunt deținute de Koza Ipek Holding, care are legături cu clericul islamic Fetullah Gulen. Autoritățile au preluat marți gestionarea a 22 de companii deținute de Koza Ipek.

Președintele turc a lansat o campanie de represiune împotriva unor adepți cândva influenți ai lui Gulen, fostul aliat al lui Erdogan, după ce poliția și procurorii, considerați simpatizanți ai clericului, au deschis o anchetă de corupție în cazul anturajului lui Erdogan în 2013.

Un procuror cere o pedeapsă cu închisoarea de până la 34 de ani împotriva lui Fetullah Gulen (74 de ani), sub acuzația c-ar conduce o structură ''paralelă'' cu instituțiile statului vizând înlăturarea de la putere a lui Erdogan, aflat la cârma țării din 2003, mai întâi ca prim-ministru, apoi ca președinte. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Țiitoarea l-a înșelat pe Dragnea! Încornoratul și-a făcut bagajele și a părăsit casa cumpărată cu banii lui

2 Misterul anului / Cine este bărbatul căruia îi făcea sex oral țiitoarea în filmulețul trucat care l-a enervat pe…

3 Rusia, la granițele României? / Manevra președintelui nu mai pare atât de revoltătoare, nu-i așa?

4 Rusia, la granițele României? / Misterul vizitei intempestive în SUA a șefului SRI

5 „Dă-i în cap, omoar-o!” / „Planeta Moldova”, faza pe soacre