Turcia: Confruntări la descinderea poliției la un grup de media având legături cu Gulen, inamicul lui Erdogan

Turcia: Confruntări la descinderea poliției la un grup de media având legături cu Gulen, inamicul lui Erdogan

Poliția turcă a luat cu asalt miercuri sedii ale unor firme de media de opoziție, înainte de alegerile legislative de duminică, în cadrul unor măsuri represive îndreptate împotriva unor companii care au legături cu clericul islamic Fetullah Gulen, inamicul din SUA al președintelui Turciei, Recep Tayyip Erdogan, relatează Reuters.

În timpul descinderii forțelor de ordine au izbucnit confruntări și poliția a făcut uz de tunuri cu apă pentru a dispersa zecile de persoane aflate în fața sediilor televiziunilor Kanalturk și Bugun din Istanbul, potrivit imaginilor difuzate în direct de către Bugun.

Grupurile de media sunt deținute de Koza Ipek Holding, care are legături cu clericul islamic Fetullah Gulen. Autoritățile au preluat marți gestionarea a 22 de companii deținute de Koza Ipek.

Președintele turc a lansat o campanie de represiune împotriva unor adepți cândva influenți ai lui Gulen, fostul aliat al lui Erdogan, după ce poliția și procurorii, considerați simpatizanți ai clericului, au deschis o anchetă de corupție în cazul anturajului lui Erdogan în 2013.

Un procuror cere o pedeapsă cu închisoarea de până la 34 de ani împotriva lui Fetullah Gulen (74 de ani), sub acuzația c-ar conduce o structură ''paralelă'' cu instituțiile statului vizând înlăturarea de la putere a lui Erdogan, aflat la cârma țării din 2003, mai întâi ca prim-ministru, apoi ca președinte. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu

4 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…