Turcia: O jurnalistă a fost arestată pentru o postare pe Twitter în care denunță corupția

Jurnalista turcă Sedef Kabas a fost arestată marți pentru o postare pe Twitter în care denunța corupția din Turcia și le cerea turcilor să nu uite numele judecătorului care a dispus neînceperea urmăririi penale în scandalul de corupție ce a lovit regimul de la Ankara în urmă cu un an, transmite AFP.

Un tribunal din Istanbul a decis urmărirea în justiție a jurnalistei pentru că a ''prezentat drept ținte persoane însărcinate cu lupta contra terorismului'', a spus avocatul jurnalistei, Celal Ulgen, care a denunțat procedura ca fiind ilegală.

Pe de altă parte, într-o procedură separată, un alt jurnalist, Mehmet Baransu, critic vehement la adresa regimului de la Ankara, a fost reținut marți pentru a patra oară, însă a fost eliberat după câteva ore.

Baransu este jurnalist de investigații la cotidianul Zaman, apropiat al mișcării islamiste a imamului Fethullah Gülen, fost aliat al lui Erdogan, dar care a devenit principalul său adversar.

Recep Tayyip Erdogan, ales președinte al Turciei în luna august, a promis să neutralizeze confreria lui Gülen.

La începutul acestei luni, mai mulți jurnaliști de opoziție au fost arestați. Dintre aceștia, Hidayet Karaca, directorul canalului de televiziune Samanyolu, a fost deja inculpat pentru 'terorism'.

AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Fostul șef al Departamentului Analiză din SRI anunță explozia COVID-19 în România

2 Turcescu anunță iminenta săltare a Gabrielei Firea!

3 Nou cutremur în PSD! Aproape toată Organizația Ilfov a trecut la PNL, cu primari cu tot!

4 Scandal de hărțuire sexuală la vârful PMP

5 Cum ies la iveală epoleții la PSD!!! Tatăl lui Mihai Tudose, confirmat cu coronavirus, este internat la Spital…