Ucraina: 3.245 de persoane ucise în conflictul din estul țării (nou bilanț ONU)

Ucraina: 3.245 de persoane ucise în conflictul din estul țării (nou bilanț ONU)

Conflictul din Ucraina a făcut 3.245 de morți, potrivit unui nou bilanț al ONU prezentat marți la Geneva în fața Consiliului Națiunilor Unite pentru Drepturile Omului de către Ivan Simonovic, adjunct al secretarului general al organizației.

Bilanțul la 21 septembrie se ridică chiar la '3.543 de persoane ucise, dacă includem și cele 298 de victime ale prăbușirii avionului Malaysia Airlines', a afirmat Simonovic, citat de AFP.

Reprezentantul ONU pentru drepturile omului a precizat că acest bilanț ar putea fi mult mai ridicat, întrucât cel prezentat are la bază doar surse disponibile.

Bilanțul anterior al ONU cu privire la persoanele ucise în conflictul din sud-estul Ucrainei, prezentat la începutul acestei luni, indica 2.729 de morți plus victimele zborului MH17.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 O nouă ameninţare lansată de propaganda rusă: „Două rachete nucleare vor lovi imediat. Una la Washington, cealaltă la Londra” VIDEO

2 Etnicii minoritari din armata rusă au început să vorbească în limba nativă pentru a nu fi bombardați de ucraineni

3 ULTIMA ORĂ VIDEO Primele imagini cu „măcelul” produs de ucraineni la baza militară rusească din Crimeea

4 VIDEO „Acesta este doar începutul” / Ucrainenii au „măcelărit” aerodromul din Crimeea de unde rușii efectuează lovituri aeriene asupra orașelor!

5 ULTIMA ORĂ Primul oficial ucrainean de top care admite că este „imposibil” ca Ucraina să învingă Rusia cu nivelul actual de sprijin din Occident