UPDATE Zborul MH370: Fragmentul de aripă găsit în Insula Reunion aparține avionului dispărut (premierul Malaeziei)

UPDATE Zborul MH370: Fragmentul de aripă găsit în Insula Reunion aparține avionului dispărut (premierul Malaeziei)

Fragmentul de aripă găsit săptămâna trecută în Oceanul Indian aparține avionului Boeing care efectua zborul MH370 al companiei Malaysia Airlines, dispărut pe 8 martie 2014, a anunțat joi (ora locală) premierul malaezian, însă familiile victimelor au cerut să se facă lumină asupra acestei drame, transmite AFP.

"Astăzi, la 515 zile după ce avionul a dispărut, cu inima plină de durere trebuie să vă anunț că o echipă de experți internaționali a confirmat definitiv că fragmentul de avion găsit pe insula (franceză) Reunion provine într-adevăr de la (avionul Boeing care efectua) zborul MH370", a declarat jurnaliștilor prim-ministrul Najib Razak la Kuala Lumpur.

"Avem acum și dovada fizică, după ce la 24 martie anul trecut, anunțasem că zborul MH370 s-a încheiat în mod tragic în sudul Oceanului Indian", a adăugat el.

"Este un progres major", a reacționat la rândul său compania Malaysia Airlines.

În paralel, justiția franceză a făcut cunoscut că există "indicii foarte serioase că flaperonul aparține într-adevăr zborului MH370".

La rândul lor, imediat după anunțul premierului malaezian, familiile celor care și-au pierdut viața în accidentul acestui avion, la bordul căruia se aflau 239 de persoane, au cerut din nou să afle cauzele catastrofei aeriene. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

5 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”