UPDATE Zborul MH370: Fragmentul de aripă găsit în Insula Reunion aparține avionului dispărut (premierul Malaeziei)

UPDATE Zborul MH370: Fragmentul de aripă găsit în Insula Reunion aparține avionului dispărut (premierul Malaeziei)

Fragmentul de aripă găsit săptămâna trecută în Oceanul Indian aparține avionului Boeing care efectua zborul MH370 al companiei Malaysia Airlines, dispărut pe 8 martie 2014, a anunțat joi (ora locală) premierul malaezian, însă familiile victimelor au cerut să se facă lumină asupra acestei drame, transmite AFP.

"Astăzi, la 515 zile după ce avionul a dispărut, cu inima plină de durere trebuie să vă anunț că o echipă de experți internaționali a confirmat definitiv că fragmentul de avion găsit pe insula (franceză) Reunion provine într-adevăr de la (avionul Boeing care efectua) zborul MH370", a declarat jurnaliștilor prim-ministrul Najib Razak la Kuala Lumpur.

"Avem acum și dovada fizică, după ce la 24 martie anul trecut, anunțasem că zborul MH370 s-a încheiat în mod tragic în sudul Oceanului Indian", a adăugat el.

"Este un progres major", a reacționat la rândul său compania Malaysia Airlines.

În paralel, justiția franceză a făcut cunoscut că există "indicii foarte serioase că flaperonul aparține într-adevăr zborului MH370".

La rândul lor, imediat după anunțul premierului malaezian, familiile celor care și-au pierdut viața în accidentul acestui avion, la bordul căruia se aflau 239 de persoane, au cerut din nou să afle cauzele catastrofei aeriene. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Alex Bodi, dedicații cu bani pentru Vica Blochina la Sorinel Puștiu! La câteva ore de la party, fosta balerina…

2 ULTIMA ORĂ Procurorii și polițiștii au constatat că lipsesc multe buletine de vot de la alegerile locale din S…

3 Așa o fi?

4 În România nimic nu este întâmplător...

5 Telenovelă locală / „Împăratul înghețatei” din România, super-petrecere pe yacht cu „Prințesa prăjiturilor” de l…