Victoria Nuland, în mini-turneu european: Kiev, prima etapă

Victoria Nuland, în mini-turneu european: Kiev, prima etapă

Victoria Nuland, subsecretar de stat american pentru Afaceri euroasiatice, începe luni un mini-turneu european, a cărui primă etapă este Kievul, unde în cursul a trei a zile va avea discuții cu privire la asistența Statelor Unite pentru Ucraina, informează Departamentul de Stat, într-un comunicat citat agențiile de presă de Ria Novosti și Unian.

'Ea va discuta cu oficiali de rang înalt ai guvernului ucrainean cu privire la angajamentul SUA în ceea ce privește susținerea reformelor în curs de desfășurare în Ucraina, stadiul conflictului din Donbas, sprijinul Statelor Unite pentru integritatea teritorială a Ucrainei', menționează textul.

De asemenea, Nuland se va întâlni la Kiev cu reprezentanți ai diferitelor forțe politice, ai societății civile, precum și cu autorități regionale și studenți.

De la începutul crizei în Ucraina, SUA au acordat guvernului ucrainean peste 290 milioane de dolari, între care 116 milioane dolari pentru ajutor militar, dar care nu include arme letale.

Vizita înaltului diplomat american în Ucraina intervine pe fondul noilor informații cu privire la încălcarea armistițiului de către separatiștii proruși în estul țării, notează agenția ucraineană de presă Unian.

De la Kiev, subsecretarul de stat american va pleca miercuri, 8 octombrie, la Berlin, pentru a discuta cu reprezentanți ai guvernului federal și Bundestagului (parlamentul) o gamă largă de probleme globale și regionale, având programată și o conferință la Institutul Aspen. Joi și vineri, respectiv 9 și 10 octombrie, Victoria Nuland se va afla la Helsinki, într-o vizită axată în special pe probleme de securitate.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?

5 Nu le zice rău Ciucă...