Vulcanul Gamalama din Indonezia a erupt, degajând cenușă vulcanică la o înălțime de 2.000 de metri

Vulcanul Gamalama din Indonezia a erupt, degajând cenușă vulcanică la o înălțime de 2.000 de metri

Vulcanul Gamalama din Indonezia a erupt în noaptea de joi spre vineri, degajând cenușă vulcanică la o înălțime de 2.000 de metri. Nouă alpiniști care se aflau pe munte în momentul erupției au fost răniți, iar unul este dat dispărut, informează Xinhua, Kyodo și DPA.

Aeroportul din provincia indoneziană Ternate, unde se află vulcanul, înalt de 1.715 de metri, a fost temporar închis, iar gradul de alertă a fost ridicat la 3 din 4 — care este nivelul maxim de alertă pentru vulcani în Indonezia.

În decembrie 2011, cel puțin patru persoane au fost ucise și câteva zeci au fost rănite din cauza lavei reci care curgea pe pantele muntelui, după ploile abundente care au căzut la aproximativ o lună după ce vulcanul erupsese. În 1775, erupția aceluiași vulcan a provocat aproximativ 1.300 de morți, potrivit DPA.

Indonezia se află într-una din regiunile seismice cele mai active din lume, Inelul de Foc al Pacificului, zonă în care se produc numeroase cutremure și erupții vulcanice.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 „Era ciufulit și nearanjat, m-a luat în brațe, mă mângâia și mă pupa” / Dezvăluirile fără perdea ale amantei lui Ludovic Orban

2 Mircea Rusu, solistul hitului „Iarba verde de acasă“, va sta în închisoare trei ani VIDEO

3 VIDEO Priviți ce face vietnamezul ăsta într-o fabrică din Cluj

4 Cântărețul Mircea Rusu a fost încarcerat / El este autorul hitului „Omul bun și pomul copt”

5 Foarte interesant! / De ce a venit șeful KazMunaiGaz, patronul Rompetrol, în România