Vulcanul Gamalama din Indonezia a erupt, degajând cenușă vulcanică la o înălțime de 2.000 de metri

Vulcanul Gamalama din Indonezia a erupt, degajând cenușă vulcanică la o înălțime de 2.000 de metri

Vulcanul Gamalama din Indonezia a erupt în noaptea de joi spre vineri, degajând cenușă vulcanică la o înălțime de 2.000 de metri. Nouă alpiniști care se aflau pe munte în momentul erupției au fost răniți, iar unul este dat dispărut, informează Xinhua, Kyodo și DPA.

Aeroportul din provincia indoneziană Ternate, unde se află vulcanul, înalt de 1.715 de metri, a fost temporar închis, iar gradul de alertă a fost ridicat la 3 din 4 — care este nivelul maxim de alertă pentru vulcani în Indonezia.

În decembrie 2011, cel puțin patru persoane au fost ucise și câteva zeci au fost rănite din cauza lavei reci care curgea pe pantele muntelui, după ploile abundente care au căzut la aproximativ o lună după ce vulcanul erupsese. În 1775, erupția aceluiași vulcan a provocat aproximativ 1.300 de morți, potrivit DPA.

Indonezia se află într-una din regiunile seismice cele mai active din lume, Inelul de Foc al Pacificului, zonă în care se produc numeroase cutremure și erupții vulcanice.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Mi-a ajuns, nu se va mai repeta aventura” / Cea mai săracă țară din UE, prezentată lumii întregi de un celebru vlogger

2 Cine este bătrâna putred de bogată din rețeaua grupării Coldea-Dumbravă. A semnat un contract de consultanță cu avocatul Trăilă

3 Un jurnalist spaniol le sugerează românilor și slovacilor „blatul perfect”

4 „Sigur că e mai ieftin decât pe litoralul nostru” / Cât a ajuns să-i coste pe români o masă bună în Grecia

5 VIDEO Cum arată acum prima și singura autostradă construită de chinezi în România