Washington: „O retragere a trupelor ruse de la graniţa cu Ucraina ar reprezenta o primă etapă binevenită”

„În cazul în care informaţiile referitoare la retragerea trupelor ruse din zona de frontieră cu Ucraina sunt adevărate, atunci acest lucru ar constitui o primă etapă binevenită. În acest context, încurajăm Rusia să accelereze acţiunea de retragere”, a spus, luni, Jennifer Psaki, purtătoare de cuvânt a Departamentului de Stat american.

Oficialul a mai menţionat că Statele Unite îndeamnă Rusia către dialog cu autorităţile din Kiev pentru a detensiona situaţia din Ucraina.

La rândul său, Chuck Hagel, secretarul american al Apărării, a declarat că nu poate confirma în acest moment dacă ruşii îşi retrag într-adevăr trupele ruse de la graniţa cu Ucraina.

Liderii europeni au încercat din nou să facă apel la responsabilitatea Rusiei, cerându-i să se abţină de la orice escaladare a conflictului din Ucraina.

Statele reunite sub forumul „Triunghiul de la Weimar” (Germania, Franţa şi Polonia) i-au cerut Federaţiei Ruse să se abţină de la orice escaladare a conflictului, deoarece această ţară are de acum o mare responsabilitate.

„Pledăm cu forţă pentru un dialog semnificativ între Ucraina şi Rusia, o etapă esenţială pentru detensionarea situaţiei. Este nevoie de un răspuns comun al Europei. Nu vom accepta o politică de divizare a Ucrainei”, au declarat cei trei miniştrii de Externe ai Germaniei, Franţei şi Poloniei.

O retragere parţială a forţelor ruseşti de la graniţa estică a Ucrainei a fost invocată luni de către preşedintele Vladimir Putin, în timpul unei convorbiri telefonice cu Angela Merkel.

Pe lângă situaţia din Ucraina, miniştrii de Externe ai Germaniei şi Rusiei au discutat inclusiv despre regiunea separatistă Transnistria în vederea găsirii unor căi diplomatice pentru a stabiliza situaţia în zonă.


Sursa: adevarul.ro


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Dăncilă la DNA? Ițele scandalului Tarom duc la vârful guvernului și PSD! „Cuc s-a dus la ordin acasă la direct…

2 Info / Gâdea, notificat de noua șefă a Parchetului European să achite daunele morale de 300.000 de lei

3 Nou scandal în PSD! Păcăliții vor să dea în judecată partidul! Dăncilă a aprobat ca doar Plumb să primească ba…

4 Dăncilă, la DNA! Documentul care aruncă în aer PSD! Dragnea o reclamă pe Dăncilă că a fraudat banii UE și nu i…

5 S-o salte procurorii, că n-are imunitate! Dăncilă, denunțată de Dragnea pentru fraudă cu bani europeni! Acest …

recomandări

Te ia DNA: ISU

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Cum se fabrică manual o sticlă din nisip la peste 1000 de grade