Washington: „O retragere a trupelor ruse de la graniţa cu Ucraina ar reprezenta o primă etapă binevenită”

„În cazul în care informaţiile referitoare la retragerea trupelor ruse din zona de frontieră cu Ucraina sunt adevărate, atunci acest lucru ar constitui o primă etapă binevenită. În acest context, încurajăm Rusia să accelereze acţiunea de retragere”, a spus, luni, Jennifer Psaki, purtătoare de cuvânt a Departamentului de Stat american.

Oficialul a mai menţionat că Statele Unite îndeamnă Rusia către dialog cu autorităţile din Kiev pentru a detensiona situaţia din Ucraina.

La rândul său, Chuck Hagel, secretarul american al Apărării, a declarat că nu poate confirma în acest moment dacă ruşii îşi retrag într-adevăr trupele ruse de la graniţa cu Ucraina.

Liderii europeni au încercat din nou să facă apel la responsabilitatea Rusiei, cerându-i să se abţină de la orice escaladare a conflictului din Ucraina.

Statele reunite sub forumul „Triunghiul de la Weimar” (Germania, Franţa şi Polonia) i-au cerut Federaţiei Ruse să se abţină de la orice escaladare a conflictului, deoarece această ţară are de acum o mare responsabilitate.

„Pledăm cu forţă pentru un dialog semnificativ între Ucraina şi Rusia, o etapă esenţială pentru detensionarea situaţiei. Este nevoie de un răspuns comun al Europei. Nu vom accepta o politică de divizare a Ucrainei”, au declarat cei trei miniştrii de Externe ai Germaniei, Franţei şi Poloniei.

O retragere parţială a forţelor ruseşti de la graniţa estică a Ucrainei a fost invocată luni de către preşedintele Vladimir Putin, în timpul unei convorbiri telefonice cu Angela Merkel.

Pe lângă situaţia din Ucraina, miniştrii de Externe ai Germaniei şi Rusiei au discutat inclusiv despre regiunea separatistă Transnistria în vederea găsirii unor căi diplomatice pentru a stabiliza situaţia în zonă.


Sursa: adevarul.ro

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Informație / Urmează două rețineri la vârful politicii...

2 BREAKING CCR a respins sesizarea președintelui Iohannis și a decis că Parlamentul stabilește data alegerilor p…

3 Asta se lasă cu pușcărie! / DOCUMENTUL care confirmă că la Sectorul 1 s-au găsit în urne mai multe buletine de v…

4 Ca-n filme! Ea este consiliera PNL care l-a prins pe omul lui Tudorache cu procesele verbale moșmondite!

5 ȘOC la vârful UE! Fondarea unei noi UE fără Ungaria și Polonia! Premierul Olandei încalcă în premieră un tabu …