Washington: „O retragere a trupelor ruse de la graniţa cu Ucraina ar reprezenta o primă etapă binevenită”

„În cazul în care informaţiile referitoare la retragerea trupelor ruse din zona de frontieră cu Ucraina sunt adevărate, atunci acest lucru ar constitui o primă etapă binevenită. În acest context, încurajăm Rusia să accelereze acţiunea de retragere”, a spus, luni, Jennifer Psaki, purtătoare de cuvânt a Departamentului de Stat american.

Oficialul a mai menţionat că Statele Unite îndeamnă Rusia către dialog cu autorităţile din Kiev pentru a detensiona situaţia din Ucraina.

La rândul său, Chuck Hagel, secretarul american al Apărării, a declarat că nu poate confirma în acest moment dacă ruşii îşi retrag într-adevăr trupele ruse de la graniţa cu Ucraina.

Liderii europeni au încercat din nou să facă apel la responsabilitatea Rusiei, cerându-i să se abţină de la orice escaladare a conflictului din Ucraina.

Statele reunite sub forumul „Triunghiul de la Weimar” (Germania, Franţa şi Polonia) i-au cerut Federaţiei Ruse să se abţină de la orice escaladare a conflictului, deoarece această ţară are de acum o mare responsabilitate.

„Pledăm cu forţă pentru un dialog semnificativ între Ucraina şi Rusia, o etapă esenţială pentru detensionarea situaţiei. Este nevoie de un răspuns comun al Europei. Nu vom accepta o politică de divizare a Ucrainei”, au declarat cei trei miniştrii de Externe ai Germaniei, Franţei şi Poloniei.

O retragere parţială a forţelor ruseşti de la graniţa estică a Ucrainei a fost invocată luni de către preşedintele Vladimir Putin, în timpul unei convorbiri telefonice cu Angela Merkel.

Pe lângă situaţia din Ucraina, miniştrii de Externe ai Germaniei şi Rusiei au discutat inclusiv despre regiunea separatistă Transnistria în vederea găsirii unor căi diplomatice pentru a stabiliza situaţia în zonă.


Sursa: adevarul.ro


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Informație / Între 2016 și 2019, Dragnea a primit cel puțin 10 milioane de euro, la sacoșă, de la un constructor

2 Cîțu a dat-o cu cracii-n sus pe Firea! Moldoveanca, isterică, anunță „cutremur politic”!

3 Document / Senator PSD, fost ministru în Guvernul Dăncilă, își bătea nevasta cu pumnii în burtă

4 Ți se face silă / O procuroare PSD din Oravița a dat în judecată statul pentru diurna primită în weekend și în c…

5 Mărturia terifiantă a fetei obligate să facă sex în trei cu primarul: „Nici nu vreau să îmi mai amintesc ce a …

recomandări

Te ia DNA: Mircea Man

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Dacă ești miliardar te poți muta acum pe noul yacht în formă de insulă