UPC a introdus televiziunea de ştiri Digi 24 în grilă

UPC a introdus televiziunea de ştiri Digi 24 în grilă

UPC România a introdus, marţi, în reţelele sale de cablu digital Digi 24, televiziunea de ştiri a operatorului concurent RCS&RDS, au declarat, pentru MEDIAFAX, surse din domeniul telecomunicaţiilor.

UPC era singurul operator mare de cablu care nu introdusese încă în grilele sale televiziunea de ştiri Digi 24.

În ultima perioadă, televiziunea Digi 24 a fost introdusă şi în grilele altor doi mari cablişti din România, respectiv Romtelecom şi Digital Cable Systems.

Digi 24 a fost introdusă în grilele acestor trei cablişti, concurenţi ai RCS&RDS, în urma unor decizii ale instanţelor de judecată.

Compania RCS&RDS a dat în judecată, în luna mai, principalii competitori - UPC România, Romtelecom şi Digital Cable Systems (DCS) -, cerând instanţelor să îi oblige să retransmită televiziunea de ştiri Digi 24, care este deţinută de RCS şi se află în rândul posturilor obligatorii la retransmisie pentru toţi operatorii de cablu, conform pricipiului "must carry", prevăzut la articolul 82 din Legea audiovizualului.

După mai multe procese, RCS&RDS a avut câştig de cauză şi UPC România, Romtelecom şi DCS au fost obligate să introducă în grilele lor de cablu televiziunea Digi 24.

Pe de altă parte, decizia RCS&RDS de a-şi acţiona în instanţă principalii competitori, care nu doreau să retransmită televiziunea de ştiri Digi 24, a venit după ce, pe 29 aprilie, Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) a somat public 20 de societăţi de cablu care nu respectau principiu "must carry", între care şi RCS&RDS.

Lista "must carry" a fost publicată de CNA pe site-ul propriu în data de 4 februarie. Lista "must carry" se aplică doar operatorilor de cablu, nu şi platformelor de satelit (DTH). Televiziunile incluse în această listă s-au declarat libere la retransmisie şi fără condiţionări tehnice sau financiare.

RCS&RDS este una dintre cele mai importante companii de pe piaţa serviciilor de televiziune prin cablu şi satelit din România. În ultimii ani, RCS&RDS şi-a dezvoltat propriile televiziuni. Astfel, în prezent compania deţine televiziunea de ştiri Digi 24 (cu staţiile locale aferente), televiziunile de filme Digi Film, televiziunile de sport Digi Sport, dar şi televiziunile de documentare Digi Animal World, Digi Life şi Digi World (cu variantele "secundare" Animal World Channel, Life Channel şi World Channel). De asemenea, RCS&RDS este acţionar la posturile muzicale Music Channel, H!T Music Channel şi UTV.

Compania de telecomunicaţii UPC România este deţinută de grupul american Liberty Global, Inc. UPC România oferă servicii de televiziune (digitală, prin satelit şi analogică), internet în bandă largă şi telefonie în aproximativ 200 de oraşe.

 

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 „Iub, te-am regulat cum trebuie?” / Dragnea, încornorat ca ultimul gușfarete

2 Zvon...

3 AUDIO Profesorul Cordoș, înregistrat când înapoiază mita după trei luni de la decesul pacientului

4 O dobitoacă

5 Cel mai bogat israelian, miliardarul Beny Steinmetz, a fost reținut în Grecia. El este condamnat definitiv în …