5 ALIMENTE care te fac CENTENAR

5 ALIMENTE care te fac CENTENAR

Unul din cei mai longevivi oameni din SUA dezvaluie reteta prin care a ajuns in liga centenarilor. Nascut in 1901 in Brazilia, Bernardo LaPallo a implinit luna trecuta 114 ani, dar inca mai citeste carti si rezolva integrame… si asta pentru ca ii place sa-si tina mintea cat mai treaza. Mai mult, alearga zilnic in jur de 2 kilometri.

Batranul marturiseste ca provine dintr-o familie longeviva, mama sa traind 105 ani, iar tatal 99, toti avand obiceiuri alimentare sanatoase. El mananca fructe si legume organice si evita junk food-ul. Secretul longevitatii sale sta in aceste alimente pe care le consuma frecvent:

1. Mierea cruda.
Este un excelent antioxidant. Este indicat sa se foloseasca miere cruda, intrucat aceasta are toate substantele active benefice organismului nostru. Este un indulcitor natural sanatos care ajuta atat corpul, cat si mintea. Persoanele care renunta la zahar in favoarea mierii crude, beneficiaza de un plus de sanatate si implicit de longevitate.

2. Scortisoara.
Scortisoara veritabila de Ceylon, nu are doar o aroma deosebita, ci si proprietati terapeutice. Scade nivelul zaharului din sange, reduce colesterolul, previne inflamatiile si imbunatateste procesul de digestie. Scortisoara este de mare folos celor care vor sa scape de kilogramele in plus. Se stie ca aceste kilograme ingreuneaza functiile organismului si scurteaza durata vietii, scrie bzi.

3. Usturoiul.
Nu e de mirare ca se afla printre alimentele folosite destul de des de catre cei mai longevivi oameni. Usturoiul regleaza tensiunea si nivelul colesterolului. Previne afectiunile cardiace, Este de preferat sa se consume in stare cruda, in acest fel se beneficiaza de toate proprietatile sale.

4. Uleiul de masline.
Este unul dintre cele mai sanatoase uleiuri, daca il consumam fara sa il incalzim. Cel mai bun este uleiul de masline extra virgin, intrucat el este obtinut prin presare la rece, pastrandu-si astfel calitatile pentru care este atat de apreciat. Cei mai longevivi oameni consuma uleiul de masline, mai ales in salate.

5. Ciocolata.
Fara savoarea acestui aliment delicios, viata lunga nu ar avea niciun sens. Insa nu e vorba despre orice tip de ciocolata, ci doar de cea neagra, care contine peste 70 % cacao. Aceasta este foarte sanatoasa, daca este consumata cu moderatie. Este bogata in antioxidanti si protejeaza activitatea inimii, scade colesterolul si reduce stresul.


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

5 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu