A murit Richard Attenborough. Actorul din „Jurassic Park” şi regizorul filmului „Gandhi” avea 90 de ani

A murit Richard Attenborough. Actorul din „Jurassic Park” şi regizorul filmului „Gandhi” avea 90 de ani

Pe parcursul unei cariere care a durat şase decenii, Richard Attenborough a fost un actor recunoscut la nivel mondial în producţii precum „Brighton Rock” (1947), „Marea Evadare” (1963), „Un pod prea îndepărtat” (1977) sau „Jurassic Park” (1993). De asemenea, câteva filme care poartă semnatura de regizor a lui Richard Attenborough sunt „Gandhi” (1982), „Strigatul Libertăţii” (1987), precum şi „Chaplin” (1992).

La aflarea veştii tragice, Ben Kingsley, actorul principal din producţia „Ghandi” a declarat că „îi va fi dor foarte mult” de Richard Attenborough.

„A avut o încredere deosebit de mare în mine atunci când mi-a acordat sarcina crucială de a aduce la viaţă un vis pentru care el a avut nevoie de 20 de ani ca să-l construiască. Atunci când mi-a oferit rolul lui Gandhi a făcut-o cu mare bucurie şi har”, a spus Ben Kingsley.

De mai mulţi ani, Richard Attenborough se afla într-o instituţie specială pentru persoane vârstnice împreună cu soţia sa. În urmă cu şase ani, regizorul a avut parte de un accident grav, căzând pe scări din scaunul său cu rotile, menţionează BBC.

„Jocul său în filmul Brighton Rock a fost genial, punerea în scenă a producţiei Gandhi a fost uimitoare. Richard Attenborough a fost unul dintre cele mai mari nume ale cinematografiei”, a scris premierul britanic, David Cameron, pe contul său de Twitter.

Richard Attenborough a fost de asemenea şi preşedinte al clubului de fotbal Chelsea. „A avut o viaţă lungă şi plină de succes. Întodeuna a găsit timp pentru lucrurile din viaţă pe care le iubea foarte mult, unul dintre ele fiind clubul Chelsea. Gândurilor tuturor celor din staff-ul Chelsea sunt îndreptate către familia şi prietenii regizorului”, a anunţat clubul într-un comunicat.

Născut la Cambridge în 1923, Richard Attenborough a debutat ca actor profesionist la vârsta de 18 ani. În intreaga sa cariera, Richard Attenborough a regizat sau a jucat ca actor în peste 70 de filme.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…

5 VIDEO Cum, mint americanii? / Amănunte greu de digerat despre atentatul cu sute de victime din timpul retragerii americane din Afganistan, negat de Pent…