Andre Rieu a primit titlul de ambasador onorific al Bucureștiului

Andre Rieu a primit titlul de ambasador onorific al Bucureștiului

Celebrul violonist Andre Rieu a primit vineri titlul de ambasador onorific al Bucureștiului, în cadrul unei ceremonii desfășurate la Hanul Gabroveni din Capitală.

"Ați fost lângă noi nu numai la bine, dar și la greu, atunci când toată națiunea era greu încercată, ați șters o lacrimă de pe obrazul unui popor care își plângea tinerii răpiți în tragedia oribilă de la Colectiv. Ați dovadă de compasiune, generozitate și omenie, iar eu, în calitate de primar general, în numele bucureștenilor, vă mulțumesc. Permiteți-mi ca astăzi, în numele cetățenilor din București, să vă acord titlul de ambasador onorific al Bucureștiului și, totodată, să vă asigur de respectul și prețuirea noastră", a spus Răzvan Sava, primarului general interimar al Capitalei.

El a subliniat că, prin acest gest, bucureștenii își arată recunoștința și prețuirea pentru artistul și omul Andre Rieu.

"Publicul vă iubește nu doar pentru că sunteți regele valsului, ci pentru că sunteți un om cald, care pune pasiune și transmite dragoste publicului. Eu, ca bucureștean, pot spune că pentru noi ați făcut mult mai mult. Ați fost alături de noi la bine, ați cântat în București, ne-ați adus zâmbetul pe buze. Mai mult decât atât, ca un adevărat ambasador al muzicii românești, la Maastricht, alături de marele nostru artist Gheorghe Zamfir, ați promovat folclorul românesc în fața publicului olandez", a amintit primarul general interimar.

Andre Rieu a mulțumit pentru distincție, spunând că este foarte onorat de acest titlu. "Domnule primar mă simt foarte onorat să mă aflu aici și să primesc această înaltă distincție", a spus artistul.

El a mărturisit că este îndrăgostit de România, amintind că primirea de care a avut parte la București, de fiecare dată când a venit, a fost incredibilă.

"Vreau să vă spun că am împlinit 66 de ani și sunt îndrăgostit, din nou, de România. Vreau să vă spun că am călătorit în întreaga lume, dar primirea pe care am avut-o aici, în România, încă din primul moment, a fost incredibilă", a afirmat Andre Rieu.

El a completat că a simțit "o căldură nemaipomenită" la fiecare dintre cele șapte concerte susținute în Piața Constituției din București.

"Am concertat la Budapesta, la Viena, la Praga și întotdeauna îmi place să întreb publicul: 'de unde sunteți?'. Și, în general, sunt oameni din întreaga lume. Dar, în aceste orașe, jumătate din public spunea că este din România. Am întrebat echipa care se ocupă de organizare 'ce este cu România?'. Am început să iau legătura cu oamenii din România, să caut o sală pentru concerte, dar o astfel de sală nu există. Iată o ocazie domnule primar să construiți una. Apoi m-am gândit la un stadion de fotbal, dar echipa voastră de fotbal joacă atât de bine încât nu am avut și noi loc să concertăm acolo, pentru că întotdeauna se juca un meci", a explicat artistul.

El a spus că apoi a apărut posibilitatea de a organiza concertul în Piața Constituției, însă cei din echipa sa organizare i-au spus că transportul echipamentului este foarte costisitor: "Toți cei din echipa mea de organizare de la Maastricht mi-au spus: 'Andre ești nebun. Este foarte scurt să transporți toată organizarea și toată scena până în România. O să dai faliment'. Dar, am spus nu. Eu credeam în publicul din România și știam că va fi un mare succes. Și știți care a fost rezultatul, am avut șapte concerte în acest loc minunat. Și nu au fost doar șapte concerte, au fost cele mai bune șapte concerte pe care le-am susținut în toată viața mea. Și nu spun asta pentru că mă aflu aici în București. Românii mi-au transmis o căldură nemaipomenită de fiecare dată când am concertat, de fiecare dată când am venit aici. Sunteți cu adevărat un popor extraordinar și vreau să vă spun încă o dată că sunt cu totul îndrăgostit de dumneavoastră".

Andre Rieu a anunțat că va merge vineri la Băneasa Shopping City pentru a da autografe pe DVD-ul "Live în București", urmând ca toate fondurile din vânzarea acestuia să fie donate pentru susținerea familiilor victimelor incendiului de la clubul Colectiv.

Artistul a precizat că va reveni să cânte la București în luna iunie a anului viitor.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”