AUDIO/Dorin Cocoș despre Elena Udrea, Băsescu şi Bittner acum 10 ani/Nu se născuse ,,micuţa'' DNA

AUDIO/Dorin Cocoș despre Elena Udrea, Băsescu şi Bittner acum 10 ani/Nu se născuse ,,micuţa'' DNA

Dorin Cocoș spunea acum zece ani că funcția Elenei Udrea nu-i aduce niciun avantaj financiar, că nu va face niciodată trafic de influență “pentru că ține la Elena” și respectă politica președintelui în materie de corupție, că nu s-ar mai putea uita “în ochii acestor oameni” și că preferă să administreze afaceri pe termen mediu, “cu grad mic de risc”. Cocoș mai credea că “lumea o urăște pe Elena” pentru că ocupă “o poziție-cheie în stat”, dar și pentru că e “o femeie frumoasă” pe care “mulți stau geană”, informează RiseProject.

Ultimul deceniu a mai schimbat lucrurile: Cocoș și Udrea au divorțat acum doi ani, dar au rămas uniți de câteva dosare penale și un partaj în care procurorii suspectează spălări de bani.

 Dosarul Microsoft, instrumentat la DNA, l-a trimis pe Dorin Cocoș după gratii, în luna octombrie, împreună cu fostul ministru al Comunicațiilor și primarul din Piatra Neamț. Cocoş ar fi cerut 17,5 milioane de euro pentru el și ceilalți doi în schimbul intervenției sale pe lângă guvern în afacerea licenţelor Microsoft.

Cocoș este cercetat și pentru o mită de 16 milioane de euro în dosarul retrocedărilor frauduloase în care Alina Bica, fost procuror șef al DIICOT și prietenă a Elenei Udrea, a fost arestată. Presupusa șpagă a mutat atenția procurorilor și în direcția Elenei Udrea, suspectată de faptul că deși ar fi știut originea acestor bani, a contribuit la spălarea lor. În plus, Udrea e acuzată că ar fi încasat o mită de 500.000 de euro de la Dinu Pescariu, cel care a și denunțat-o. În consecință, pe numele Elenei Udrea au fost emise trei mandate de arestare în aceeași zi, sub acuzațiile de trafic de influență și spălare de bani. Parlamentul dezbate azi fiecare caz în parte.

BITTNER, MULT CASH, CONSERVE ȘI ȘPĂGI

În a doua înregistrare, făcută tot în 2005, Cocoș se detașa informal de fostul său partener, controversatul Alexandru Bittner, apropiat al lui Adrian Năstase, dar căzut în dizgrația lui Traian Băsescu.

Citeşte materialul integral pe  Riseproject.ro .


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Așa o fi? /