Biografie: Elizabeth a II-a se teme că Marea Britanie nu este pregătită pentru "regele Charles"

Biografie: Elizabeth a II-a se teme că Marea Britanie nu este pregătită pentru "regele Charles"

Regina Elizabeth a II-a se teme că Marea Britanie nu este pregătită pentru "regele Charles" şi că britanicii vor fi şocaţi de tipul de monarhie diferit pe care prinţul Charles intenţionează să îl promoveze după ce va urca pe tron, se afirmă într-o nouă biografie dedicată prinţului britanic.

Autoarea biografiei "Charles: The Heart of a King" afirmă că pasiunea cu care prinţul Charles, în vârstă de 66 de ani, sprijină anumite cauze mai puţin obişnuite a generat multă nelinişte la Palatul Buckingham, unde regina Elizabeth a II-a, în vârstă de 88 de ani, urmează să doboare în luna septembrie recordul de longevitate referitor la durata domniei unui suveran britanic, deţinut de regina Victoria.

Atunci când va veni vremea să urce pe tron, prinţul Charles intenţionează să promoveze un nou model de domnie, care va crea o monarhie mai mică şi care va deschide reşedinţele regale către publicul larg.

"Pe coridoarele, în camerele şi în apartamentele private de la Palatul Buckingham există o nelinişte tot mai mare, pe măsură ce domnia reginei Elizabeth a II-a a intrat în ceea ce o sursă din anturajul ei a numit-o «perioada inevitabilă de amurg»", a declarat Catherine Mayer, autoarea acestei biografii, din care anumite pasaje au fost publicate în The Times.

"Definindu-şi rolul său de moştenitor al tronului, prinţul a semnalat o redefinire a monarhiei. Unii dintre curteni - şi suverana însăşi - se tem că nici coroana, nici supuşii ei, nu vor tolera şocul adus de acest nou stil de monarhie", a adăugat ea.

Tatăl prinţului Charles, ducele de Edinburgh, este unul dintre cei mai aspri critici ai lui, se afirmă în aceeaşi biografie, potrivit căreia prinţul Charles se face vinovat de "comportament egoist" atunci când şi-a plasat "pasiunile sale cerebrale" înaintea îndatoririlor sale regale.

Prinţul Charles însuşi este citat de scriitoarea americană spunând: "Mă ocup doar de cele mai dificile sarcini. Vreau să duc la creşterea aspiraţiilor şi să redau speranţă acolo unde ea nu mai există şi să produc sănătate şi bogăţie din privaţiuni".

Un purtător de cuvânt de la Palatul Buckingham a refuzat să comenteze afirmaţiile apărute în această biografie, însă o purtătoare de cuvânt a prinţului de Wales a dat publicităţii o declaraţie de presă în care a spus că scriitoarea Catherine Mayer nu a obţinut niciodată un interviu în exclusivitate cu prinţul Charles şi a evidenţiat faptul că acel volum nu reprezintă o biografie oficială.

Prinţul Charles, fiul cel mare al reginei Elizabeth a II-a, educat încă din copilărie pentru a deveni într-o bună zi rege, şi-a asumat foarte bine poziţia de personalitate publică, dar a fost mulţi ani eclipsat de prinţesa Diana, prima soţie a lui, care a murit într-un accident de automobil la Paris, în 1997.

În 2005, prinţul Charles s-a căsătorit cu Camilla Parker Bowles, care va deveni regină consoartă după ce soţul ei va urca pe tron, potrivit actualului regulament în vigoare la Palatul Buckigham.

 

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 ULTIMA ORĂ Guvernul elimină haosul liberalizării pieței energiei / Consumatorii vor putea primi reduceri de preț…

2 Ioan Stoica, patronul Caritas, a fost evacuat în plină iarnă și doarme sub cerul liber. Ajuns la 76 de ani, tr…

3 Guvernul pune piciorul în prag și vine cu proiecte pentru eliminarea haosului produs de ANRE / Până la ce dată v…

4 Ăsta pute a Secu de îți mută nasul / Cine este Gheorghe Dimitrescu, personajul urmărit penal alături de Dragnea

5 15 medici şi asistente, condamnaţi după ce au eliberat 1.000 de adeverinţe false / Patroana clinicii, 8 ani şi 4…