Bocuse d'Or - competiția ce reunește demonstrații de virtuozitate ale celor mai buni chefi, pe 27 și 28 ianuarie, la Lyon

Bocuse d'Or - competiția ce reunește demonstrații de virtuozitate realizate de 24 dintre cei mai buni chefi din lume - va avea loc pe 27 și 28 ianuarie în Lyon, oraș numit de experți "capitala artei gastronomice".

Evenimentul se va desfășura în cadrul expoziției SIRHA (24-28 ianuarie), una dintre cele mai importante manifestări dedicate celor care activează în domeniul hotelier și al gastronomiei. Printre țările ce vor fi reprezentate în concurs se numără Germania, Argentina, Chile, Australia, Statele Unite ale Americii și Islanda. Președintele de onoare al juriului este americanul Grant Achatz, care conduce două mari restaurante în Chicago, dintre care Alinea, notat cu trei stele Michelin în 2011. Achatz a fost și președintele juriului selecției Bocuse d'Or SUA, în 2012. Juriul internațional îl va avea președinte pe Thibaut Ruggeri. În vârstă de 34 de ani și pasionat de fotografia culinară, Ruggeri este câștigătorul Bocuse d'Or 2013. 


Foto: www.bocusedor.com

Concursul Bocuse d'Or va fi, "din nou, locul unde cei mai buni experți ai gastronomiei mondiale se vor întâlni și vor prezenta noile tendințe ale acestei arte ", se arată pe site-ul oficial al organizatorilor. Pentru trofeul Bocuse d'Or se vor întrece maeștri ai gastronomiei care va trebui să dea dovadă, în timpul competiției, de creativitate și spontaneitate dar și să prezinte specificul regiunii din care provin. Timp de peste 5 ore și jumătate, fiecare dintre chefii din concurs trebuie să gătească un preparat cu carne de pasăre și un preparat cu carne de pește. Juriul format din experți va nota abilitatea chefilor de a include specificul regiunii din care provin în crearea preparatului de carne de pasăre.

Pentru a face competiția și mai interesantă, pentru preparatul de pește echipele participante trebuie să includă în proporție de minim 50% legume. Una dintre legume va trebui să fie inclusă obligatoriu în rețeta preparatului de pește și va fi stabilită în ziua concursului, prin tragere la sorți, dintre tulpină de țelină, fenicul, dovleac și praz.

Potrivit organizatorilor, anul acesta, "uniunea artei și tehnicii va fi o condiție esențială pentru cei care doresc să urce pe podiumul Bocuse d'Or".

Concursul Bocuse d'Or a fost fondat în 1987 de către chef Paul Bocuse. Creat după regulile competițiilor sportive, concursul Bocuse d'Or a fost conceput ca un veritabil spectacol al artei gastronomice, spectacol în care vedete sunt cei mai buni chefi ai lumii. Înconjurați de sute de admiratori, chefii ce concurează pentru marele trofeu trebuie să dea dovadă de spontaneitate, perfecțiune tehnică și stăpânire de sine, în cele cinci ore de demonstrații.

La 20 de ani de la crearea concursului — în 2007—organizatorii au optat pentru un sistem al preselecției și au inaugurat, astfel, concursurile continentale Bocuse d'Or Europa, Bocuse d'Or America Latină și Bocuse d'Or Asia — care a devenit, în 2014, Bocuse d'Or Asia-Pacific, odată cu includerea Australiei.

Preselecția pentru Bocuse d'Or 2015 s-a desfășurat, la nivel continental, timp de doi ani. Astfel, în urma Bocuse d'Or Europa, ce a avut loc în 2014, au fost calificate, pentru finala de la Lyon, echipele a 12 țări, în urma Bocuse d'Or Asia-Pacific 5 țări, iar după Bocuse d'Or America Latină au fost calificate 3 țări. Acestora li s-au alăturat echipele a două țări cu participare individuală și echipele a încă două țări invitate în competiție, după sistemul "wild card".

AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Veștile triste încep să se confirme! Conducerea Chinei a trimis 40 de incineratoare mobile în Wuhan

2 VIDEO Veste sinistră în presa americană: Regimul de la Beijing ar fi decis abandonarea orașului Wuhan! Oamenii…

3 Cum arată sondajul cu care i-a păcălit Ciolacu pe pesediști în CEx

4 Informație / Probleme la CCR. Președintele, întâlnire de taină cu liberalii la Vila Lac

5 Document / Fraților, suntem luați de proști? Predoiu cere detaşarea la Ministerul Justiţiei a unei judecătoare c…

recomandări

Te ia DNA: Nicolae Moga

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Faceți cunoștință cu Grumpy cat japoneză, care e chiar mai grumpy decât originala