Brian G. Hutton, regizorul filmului "Acolo unde se avântă vulturii", a murit la vârsta de 79 de ani

Brian G. Hutton, regizorul filmului "Acolo unde se avântă vulturii", a murit la vârsta de 79 de ani

Brian G. Hutton, regizorul unor filme clasice hollywoodiene, precum "Acolo unde se avântă vulturii/ Where Eagles Dare" şi "Veghea de noapte/ Night Watch", a murit la vârsta de 79 de ani.

Brian G. Hutton, regizorul filmului "Acolo unde se avântă vulturii", a murit la vârsta de 79 de ani (Imagine: Shutterstock)

Cineastul american a murit marţi, după ce a suferit un infarct săptămâna trecută, informează contactmusic.com.

Născut la New York, Brian G. Hutton şi-a început cariera ca actor, însă a preferat să păşească în spatele camerei de filmat, după ce a urmat un curs de regie organizat de Universal Studios.

În 1968, i-a regizat pe Clint Eastwood şi Richard Burton în filmul clasic "Where Eagles Dare" şi a colaborat apoi din nou cu aceiaşi actori în 1970, la filmul "Eroii lui Kelly/ Kelly's Heroes", în care au mai jucat Telly Savalas, Don Rickles, Carroll O'Connor şi Donald Sutherland.

Brian G. Hutton a făcut şi două filme cu Elizabeth Taylor - drama "Zee & Co", în care legendara actriţă hollywoodiană a jucat alături de Michael Caine, şi "Veghea de noapte/ Night Watch", în care celebra Liz l-a avut ca partener pe Laurence Harvey.

În 1980, Brian G. Hutton a fost recrutat pentru a-l înlocui pe Roman Polanski în calitate de regizor al filmului "Primul păcat mortal/ The First Deadly Sin", după ce predecesorul său a fugit din Statele Unite pentru a scăpa de acuzaţia de viol. Filmul i-a avut în distribuţie pe Faye Dunaway şi Frank Sinatra - acesta fiind de altfel ultimul rol major pentru artistul american.

Brian G. Hutton a regizat şi filmele "Regăsirea/ High Road to China", "The Pad and How to Use It" şi "Sol Madrid".

În calitate de actor, Hutton a jucat în filme precum "Fear Strikes Out", "Gunfight at the O.K. Corral", "King Creole", "The Case Against Brooklyn" şi în câteva seriale de televiziune, precum "Gunsmoke", "Perry Mason", "Have Gun-Will Travel", "Rawhide" şi "The Rifleman".

Sursa: mediafax.ro

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Elena Ionescu a lăsat totul la vedere, în direct

2 Jurnalist de investigații: Andreea Moldovan este în conexiune cu unul dintre cele mai mari holdinguri farma di…

3 Așa o fi?

4 Voiculescu, audiat discret de procurorii DIICOT pentru dispariția unor documente clasificate

5 O cunoscută jurnalistă îl calcă-n picioare pe Voiculescu și-l apără pe Cîțu