Călin Goia (Voltaj): Suntem fericiți că mesajul nostru va ajunge în finala Eurovision

Trimisul special al AGERPRES, Oana Ghiță, transmite: Solistul trupei Voltaj, Călin Goia, s-a declarat fericit de calificarea în finala Eurovision, fiind de părere că votul dat reprezintă o susținere a mesajului piesei ''De la capăt''.

"Suntem foarte, foarte, foarte fericiți", a declarat Călin Goia, într-o conferință de presă, susținută marți noaptea, după anunțarea țărilor calificate în finala Eurovision. "Dacă ne-ați votat înseamnă că ne-ați susținut mesajul", a adăugat el. Șefa delegației României, Liana Stanciu, a completat, menționând că acesta este al 21-lea an consecutiv în care România se califică în finala Eurovision.

Călin Goia a adăugat că la Viena au fost alături de el și cei doi fii ai lui, în vârstă de 7 și 8 ani, amintind că piesa "De la capăt" vorbește despre copiii lăsați în urmă de părinții care lucrează în străinătate. "E imperativ să rezolvăm această problemă, situația trebuie rezolvată imediat. Suntem parte a Europei. Suntem o trupă cu vechime. E minunat că putem împărtăși acest mesaj cu voi", a declarat Călin Goia, care a adăugat că situația copiilor care cresc fără părinți nu este doar una românească.

"Duminică, pe covorul roșu, am vorbit cu un polonez care mi-a spus că sunt 2 milioane de polonezi care lucrează în străinătate. Am început să plâng. Nu e doar problema noastră", a adăugat solistul trupei Voltaj. Întrebat cu ce mare artist ar dori să cânte în turneu, Călin Goia a răspuns: "Bono de la U2".

În cadrul conferinței de presă, reprezentanții țărilor calificate au tras la sorți în ce jumătate a finalei vor cânta sâmbătă. Voltaj va cânta în cea de-a doua jumătate a finalei Eurovision.

Trupa Voltaj s-a calificat în finala Eurovision, după prima semifinală a concursului cântecului european, ce a avut loc marți, la Wiener Stadthalle.

Alături de Voltaj s-au mai calificat în finală reprezentanții Albaniei, Armeniei, Rusiei, Ungariei, Serbiei, Belgiei, Estoniei, Greciei și Georgiei.

Votul publicului și votul juriului de specialitate au avut ponderi egale în stabilirea clasamentului.

Cea de-a doua semifinală Eurovision are loc joi, iar marea finală — sâmbătă.

Show-ul primei semifinale a fost deschis de către Conchita Wurst, cu "Rise Like a Phoenix" — cântec cu care a câștigat ediția din 2014 a Eurovision — în acompaniamentul orchestrei radioului public austriac. AGERPRES 


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 ULTIMA ORĂ / Orban le cere miniștrilor Muncii, Internelor și Apărării să analizeze elaborarea unui proiect privi…

2 Informație / Tăriceanu îl șantajează pe Orban cerând 20 de locuri eligibile pe listele de la parlamentare, altfe…

3 Info / Încă o lovitură mortală pentru PSD: Ana Birchall se înscrie în PNL! Să vezi dezvăluiri!

4 VIDEO Cum arată spitalul cu 1.000 de paturi din Wuhan la patru zile după începerea lucrărilor

5 Mafia din Justiție lovește din nou? O judecătoare s-a pensionat, procesul Microsoft 2 se reia de la zero!

recomandări

Te ia DNA: Celina Rusu

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Tort cu dulceață de căpșuni, lemongrass și cremă fină de branză