Cele 1 milion de prostituate din Brazilia sunt gata pentru cei 4 milioane de turişti

Cele 1 milion de prostituate din Brazilia sunt gata pentru cei 4 milioane de turişti

 În Brazilia,numai în centrul oraşului Belo Horizonte, capitala statului brazilian Minas Gerais, există 23 de bordeluri licenţiate, iar în toată ţara se estimează că există aproape un million de lucrătoare în industria sexului.

Un număr total de 3,7 milioane de turişti vor vizita Brazilia în timpul Cupei Mondiale, dintre care 1,9 milioane vor veni pentru a asista la partidele de fotbal, iar 1,8 milioane pentru a lua parte la festivităţile legate de eveniment, conform unor date oferite de Ministerul Turismului din Brazilia. Toată lumea, de la turişti, autorităţi braziliene, marii jucători din industria sexului, până la practicantele celei mai vechi meserii din lume, este conştientă de faptul că sexul va fi distracţia preferată de mulţi pe timpul Campionatului, între 12 iunie şi 13 iulie.

Conştincioase, prostituatele se pregătesc de zor să facă faţă concurenţei şi obiectivul principal este să se descurce într-o discuţie simplă cu turistul doritor de servicii sexuale. Printre cele 2.000 de „păsări de noapte“ care lucrează în centrul oraşului Bel Horizonte, conform publicaţiei britanice „The Independent“, există şi fete studioase, care se strâng periodic într-un birou de la primul etaj al unui centru comercial din zonă, timp în care devin „elevele“ unui voluntar dispus să le predea noţiuni de bază ale limbii engleze.

Prostituatele au la dispoziţie şi un sindicat care luptă, aşa cum poate, să le fie respectate drepturile, ca în cazul oricărui alt angajat. Cida Vieira, preşedinta Aprosmig, o prescurtare care s-ar traduce prin Asociaţia Prostituatelor din Minas Gerais, conduce şedinţele într-un birou situat într-o parcare subterană din centrul oraşului. Vieira, o fostă prostituată, trecută de 30 de ani, a stârnit vâlvă în presa internaţională, anul trecut, după ce a declarat că prostituatele din Belo Horizonte vor putea accepta inclusiv plata cu cardul pe durata Campionatului Mondial. 

Cunoaşterea limbii te ajută să spargi gheaţa mai uşor. Se învăţă strictul necesar. Se spune că numai în Belo Horizonte vor veni 200.000 de turişti, aşa că lecţiile au sens, este de părere una din veteranele prostituatelor, Laura Maria Do Espirito Santo, membru fondator al Aprosmig, cea care se pare că ar fi venit cu ideea cursurilor de limba engleză. 

Prezervative de la sindicat

Aprosmig este şi locul de unde membrii de sindicat îşi procură prezervativele necesare desfăşurării în siguranţă a muncii. O taxă lunară de aproxiamtiv 3 euro asigură accesul la un număr nelimitat de „căciuliţe“ pentru toate gusturile. În biroul sindicatului se face şi instructajul fetelor în privinţa măsurilor de prevenire a bolilor cu transmitere sexuală, dar şi a siguranţei la locul de muncă.

Ca în orice domeniu de activitate, în industria sexului există o mulţime de nemulţumiri. Prostituatele care au ales să activeze pe cont propriu se simt jecmănite când li se cer 135 de reali pe zi(43 de euro) pentru închirierea unei camere. De aceea, multe preferă să închirieze un apartament şi să împartă chiria, astfel încât să le rămână cât mai mult din tariful pe care îl negociază cu clienţii. Partea proastă este că femeile care se prostituează pe cont propriu dau piept cu mult mai multe pericole, spre deosebire de cele care aleg să muncească pentru un bordel, se arată într-un material publicat de Adevărul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

3 De citit...

4 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

5 Lucruri pe care nimeni nu le spune la televizor și nu numai...