Cele mai amuzante superstitii romanesti

Cele mai amuzante superstitii romanesti

Cele mai amuzante superstitii romanesti / FOTO: Shutterstock.com

Superstitii romanesti cu animale

Daca esti o iubitoare impatimita de animale, cu siguranta superstitiile nu te vor convinge sa te feresti de anumite specii care, conform crezurilor populare, aduc necazuri. Totusi, este pacat sa nu stii macar o parte dintre superstitiile autohtone legate de vietuitoarele din jur, macar de dragul amuzamentului.

Iubitorii de caini trebuie sa stie ca, in popor, se considera ca un caine care urla la o usa sau in preajma unei case este semn rau si poate prevesti o moarte. Speram ca nu se aplica la oras, unde, indiferent in ce directie latra un caine maidanez, sigur se afla in preajma unei locuinte. La polul opus se situeaza cainele alb, care anunta un eveniment benefic. Atentie, insa, acesta va avea loc doar daca vezi patrupedul inainte de amiaza! Totusi, daca se intampla sa nu ai aceasta sansa, afla ca un caine care te urmareste pana acasa aduce noroc.

Foarte multe superstitii cu animale s-au format in jurul pisicilor, iar cele mai multe dintre ele ni s-au parut teribil de haioase.

Cand ai o pisica, nu mai trebuie sa urmaresti prognoza meteo: daca stranuta, vine ploaia, iar daca sta cu spatele la loc, vine furtuna. Si modul in care isi ascute ghearele micuta felina poate fi un indiciu legat de toanele vremii. Astfel, daca pisica ta isi ascute ghearele de piciorul mesei, inseamna ca vremea se va imbunatati. Daca isi ascute ghearele de covor, inseamna ca va bate vantul. Mai mult, cand isi spala urechea cu labuta sau se uita lung pe geam, inseamna ca va ploua. Vremea rea este anuntata si de o pisica care doarme cu labutele sub ea. De aici, putem deduce ca aproape orice comportament firesc al pisicii este un indiciu pentru ploaie sau vreme rea.

Credeai ca pisicile negre sunt aducatoare de ghinion? Afla ca multe superstitii romanesti legate de acestea vorbesc despre noroc. Astfel, daca ai o pisica neagra in casa, numai lucruri bune ti se vor intampla. Poate nu ai un astfel de animal de companie, dar speranta inca exista: daca iti intra o pisica neagra in casa, te vei bucura de acelasi noroc.

Citește articolul integral pe divahair.ro.

Sursa: realitatea.net


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?

5 Nu le zice rău Ciucă...