Chec cu căpşuni

Chec cu căpşuni

Ingrediente

Pentru aluat

200 ml lapte
40 g drojdie proaspătă
100 g zahăr + 1 linguriţă
500 g făină + 1 linguriţă
150 g unt
5 gălbenuşuri
2 ouă
50 g smântână grasă
2 linguri rom
o treime linguriţă sare

Pentru umplutură

500 g căpşuni
3 linguri zahăr brun
coaja răzuită de la o lămâie
seminţele de la un baton de vanilie

Pentru aluatul fărâmicios de deasupra

50 g zahăr brun
70 g făină
o pişcătură sare
50 g unt

Mod de preparare

Începem prin pregătirea aluatului-bază. Măsoară o lingură de lapte şi las-o deoparte. Încălzeşte puţin laptele rămas şi dizolvă drojdia în el. Adaugă o linguriţă de zahăr şi una de făină, amestecă, acoperă cu un şervet şi lasă pentru 30 de minute într-un loc cald să crească.

Amestecă untul cu zahărul într-un blender până când s-au amestecat bine, apoi adaugă ouăle, unul câte unul, amestecând încontinuu. Lasă deoparte.

Cerne făina într-un vas mare. Adaugă maiaua şi amestecă şi frământă cu mâna sau cu un mixer. Adaugă smântâna şi frământă. Apoi, în 2-3 reprize, adaugă mixtura de ouă, amestecând în permanenţă. Acum începe adevăratul proces de frământare, care n-ar trebui să dureze mai mult de 20-25 de minute
 

Reţeta completă pe clickpoftabuna.ro


populare
astăzi

1 BREAKING Bolojan, prima mare mutare pentru combaterea marii evaziuni fiscale!

2 VIDEO Cine controlează lumea / Pentru cei care nu înțeleg ce se întâmplă: 10 întrebări / Pentru cei care cred că înțeleg: știți ce urmează?

3 Fotografii de la SRI antitero ilustrează „trupele rusești, bine echipate”

4 Cine este amanta secretă a Patriarhului Kiril al Rusiei. Îl însoțește în călătoriile externe și deține averea acestuia

5 Dorinel Umbrărescu anunță public câți kilometri din Autostrada Moldovei vor fi gata în 2026