Dean Thompson şi 300 de voluntari români şi americani vor strânge gunoaie de pe plaja din Mamaia

Adjunctul şefului misiunii diplomatice a SUA la Bucureşti, Dean Thompson, şi aproximativ 300 de voluntari, între care militari români şi americani, angajaţi ai Ambasadei SUA, sportivi şi elevi de liceu, vor participa, sâmbătă, la o acţiune de curăţare a plajelor din staţiunea Mamaia.

Dean Thompson şi 300 de voluntari români şi americani vor strânge gunoaie de pe plaja din Mamaia (Imagine: Andreea Alexandru/Mediafax Foto)

Potrivit unui comunicat al Ambasadei SUA, acţiunea va avea loc sâmbătă, între orele 10.00 şi 13.00, pe plaje din staţiunea Mamaia, cu ocazia Zilei Internaţionale de Curăţare a Plajelor, transmite corespondentul MEDIAFAX.

"Adjunctul şefului misiunii diplomatice a SUA la Bucureşti, Dean Thompson, va participa la eveniment alături de circa 300 de voluntari: locuitori şi reprezentanţi ai autorităţilor din Constanţa, sportivi consacraţi ai Constanţei, elevi de la Colegiul Naţional «Mircea cel Bătrân» şi de la Clubul Sportiv «Farul» Constanţa, reprezentanţi ai forţelor armate americane şi române, precum şi angajaţi ai Ambasadei SUA", se precizează în comunicat.

Ziua Internaţională de Curăţare a Plajelor, celebrată în 19 septembrie, este un eveniment care vrea să atragă atenţia asupra gunoaielor aruncate în mări şi oceane, care afectează sănătatea oamenilor, a florei şi faunei, precum şi resursele care depind de sănătatea apelor. În ajunul conferinţei dedicate oceanelor, care va avea loc în 5 şi 6 octombrie, în Santiago, Chile, Departamentul de Stat şi ambasadele SUA din întreaga lume sprijină acţiunile de curăţare a plajelor. SUA depun eforturi susţinute în trei direcţii importante ale administrării mediului marin: poluarea marină, acidifierea oceanelor şi pescuitul sustenabil.

Şi anul trecut, în 27 septembrie, aproximativ 100 de voluntari au participat la o acţiune similară, la care a luat parte şi Dean Thompson, pe o plajă din Năvodari. Deşi a fost vreme urâtă, cu vânt, ploaie şi temperaturi de aproximativ 10-12 grade, voluntarii s-au prezentat pe plaja de la Năvodari şi, timp de patru ore, au adunat gunoiul pe o distanţă de patru kilometri, reuşind să strângă, în 300 de saci din plastic, apoximativ cinci tone de hârtii, ambalaje, pet-uri.

Sursa: mediafax.ro


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Demență pură / Mungiu-Pippidi a ajuns trompeta PSD și-i atacă pe români numindu-i „lumpendiaspora” / Sputnik a pre…

2 Fraților, asta e dementă! / Dan Alexe o dă în vileag pe pesedista Carmen Avram, pe care o acuză de hoție și impo…

3 VIDEO Protest al „valorilor” angajate de PSD la Ministerul Dezvoltării, după ce au primit ordinele de „evacuar…

4 VIDEO Vela a prezentat în Parlament cele patru documente prin care Arafat a cerut guvernelor PSD să constituie…

5 VIDEO Priviți, Rusia a trimis armata în Siberia, la cea mai mare mină de aur a țării. Mii de muncitori sunt in…

recomandări

Te ia DNA: Dan Iulian Idolu

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Un tip a creat ciocanul lui Thor cu electromagneţi şi amprentă