Directorul TVR1 cere Comisiei de Etică punctul de vedere privind prezenţa Monicăi Ghiurco la Antena3

Directorul TVR 1, Gabriel Gherghescu, a solicitat Comisiei de Etică şi Arbitraj (CEA) din Televiziunea Română un punct de vedere cu privire la prezenţa jurnalistei Monica Ghiurco într-o emisiune de la Antena 3, a declarat vineri, pentru MEDIAFAX, Horia Gruşcă, preşedintele CEA.

Directorul TVR1 cere Comisiei de Etică punctul de vedere privind prezenţa Monicăi Ghiurco la Antena3 (Imagine: Alexandru Solomon/Mediafax Foto)

"În urma discutării subiectului în Comitetul Director din data de 8 august, ni s-a solicitat un punct de vedere faţă de prezenţa doamnei Monica Ghiurco într-o emisiune de la Antena 3, în condiţiile în care participarea unui jurnalist al TVR la o emisiune a unei televiziuni concurente se face după obţinerea acordului Comitetului Director sau, în situaţii de urgenţă, în urma aprobării preşedintelui-director general", a declarat, pentru MEDIAFAX, Horia Gruşcă, preşedintele Comisiei de Etică şi Arbitraj din TVR.

El a precizat că genul acesta de situaţii sunt reglementate în Regulamentul de Organizare şi Funcţionare al TVR.

Potrivit lui Horia Gruşcă, solicitarea a fost primită de Comisia de Etică şi Arbistraj din TVR, joi după-amiază, din partea directorului TVR 1, Gabriel Gherghescu.

În Comitetul Director al TVR - din care fac parte, printre alţii, directorul TVR 1, Gabriel Gherghescu, şi preşedintele-director general al Societăţii Române de Televiziune (SRTv), Stelian Tănase - a fost discutată situaţia prezenţei jurnalistei Monica Ghiurco la Antena 3.

În prezent, jurnalista Monica Ghiurco este detaşată la Departamentul TVR 1. Ea a fost detaşată la TVR 1 de la Direcţia Ştiri a TVR.

Monica Ghiurco a fost prezentă la o emisiune a Antena 3 şi la "plimbarea" în jurul Palatului Cotroceni, la care au participat jurnalişti şi angajaţi ai televiziunii de ştiri a trustului Intact. În acest context, Ghiurco şi-a exprimat susţinerea pentru jurnaliştii Antena 3.

Ulterior, Monica Ghiurco a făcut pe pagina sa de Facebook un comentariu în care a afirmat, printre altele: "Constat cu tristeţe cât de înverşunaţi suntem când cineva nu este de acord cu noi sau are o cu totul altă părere despre aceleaşi fapte (...) Şi eu, ca şi cei care şi-au exprimat public susţinerea pentru jurnaliştii Antena 3, nu am făcut altceva decât să îmi exersez libertatea. Arătaţi-mi ce legi am încălcat! Solidarizarea cu colegii de breaslă, aflaţi într-o situaţie dificilă în care le este periclitat locul de muncă, din motive independente de persoana lor, este un gest normal într-un regim democratic", a scris Monica Ghiurco. Ea a precizat că a făcut declaraţiile referitoare la Antena 3 în nume propriu, nicidecum în numele TVR.

Pe de altă parte, şi realizatoarea de televiziune Lucia Hossu Longin, a cărei activitate este asociată cu Televiziunea Română, şi-a exprimat public susţinerea faţă de Antena 3. Însă, până în momentul difuzării acestei ştiri, Comisia de Etică şi Arbitraj a TVR nu a fost sesizată şi cu privire la Lucia Hossu Longin.

Motivul ar putea fi acela că Lucia Hossu Longin nu mai are statutul de angajat al TVR, întrucât ea a ieşit la pensie. În TVR, obligaţiile angajaţilor sunt diferite de obligaţiile celor care au alte forme de colaborare cu Televiziunea Română, după cum au declarat, pentru MEDIAFAX, mai multe surse din instituţie.

Sursa: mediafax.ro


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Analiză Bloomberg / Când şi cum se va termina pandemia?

2 Adevărul iese la iveală! / Profesor Neurobiologie Stanford: COVID-19 nu este COVID și nu este nou. Este SARS2

3 Academicianul Victor Voicu, general în retragere: Cum poți deosebi o epidemie de o armă biologică și de ce mil…

4 TASS / Temperatura la care noul coronavirus poate muri în doar câteva minute. Când este cel mai activ

5 Analiză New York Times / De ce rata deceselor cauzate de COVID-29, în Germania, este mai scăzută față de alte s…

recomandări

Te ia DNA: Cornelia Negrut

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Faceți cunoștință cu Grumpy cat japoneză, care e chiar mai grumpy decât originala